Hatszoros áron sózzák az utasokra a kólát és a csokit

Hatszoros áron sózzák az utasokra a kólát és a csokit

Amikor fapados járaton utazik az ember, örül, ha a holmija befért a kézipoggyászba, és gyakran nem gondol rá, hogy csomagoljon némi elemózsiát az útra. Pedig ez nagyon is megéri: a légitársaságok horrorisztikus árakon kínálják a fedélzeten az enni- és innivalót.

A Ryanair járatain például 2,5 euróba kerül egy 250ml-es dobozos Pepsi, egy fél literes San Benedetto ásványvíz pedig 3 euróba. A kicsi dobozos Heineken 5 euró, egy doboz Tic Tac pedig 1,50. A csokik árát is megkérik, egy 25g-os Twix vagy 50g-os Snickers 2 euróba kerül. Ha 300-as euróárfolyamon számolunk, egyetlen csokiért 600 forintot gombolnak le rólunk a fedélzeten.

Összehasonlításként a Tescóban 4 db Snickers csokit kapunk 469 forintért, egy Twix pedig 159 forint. A dobozos Pepsiből a 3,3dl-es kerül 145 forintba, a fél literes San Benedetto 105 forint, a 3,3dl-es Heineken pedig 179 forint - nyolcadannyi, mint a fedélzeten.

Persze az italokat nem tudjuk otthonról magunkkal vinni a szigorú biztonsági szabályok miatt, de még akkor is olcsóbban kijövünk, ha a reptéren vesszük meg ezeket, és nem a fedélzeten. Ferihegyen egyébként van Spar közért is, de sajnos csak az érkezési oldalon, így ha a reptéren akarunk vásárolni, az emeleti kávézókban tudjuk beszerezni a fedélzetre szánt ételt és italt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek