Árulkodik barátainknak az új Foursquare app

Árulkodik barátainknak az új Foursquare app

Csütörtökön megjelent és ingyenesen letölthető a Foursquare evolúciójának legújabb fázisa, a Swarm nevű app. A cég kétfelé szedi a rendkívül népszerű Foursquare funkcionalitását: a becsekkolásokat Swarmban intézhetjünk rendkívül egyszerűen, míg a környékbeli éttermek és látványosságok ajánlói a hamarosan megjelenő, újradizájnolt Foursquare appban maradnak.

Fotó: Foursquare

Ha megengedjük a programnak, a Swarm elárulja barátainknak, hol vagyunk éppen (melyik városrészben), anélkül, hogy becsekkolnánk bárhova. Ez alapján azt is mutatja, barátaink közül kik vannak a közelünkben (150 méteren belül, másfél kilométeren belül, 10 vagy 40 km-n belül). Így könnyebb találkozókat szervezni, pláne, ha használjuk az új tervezés funkciót. Ide beírhatjuk például, ha délután kávézni támad kedvünk, vagy hogy melyik koncertre megyünk este, a barátaink pedig úgy dönthetnek, hogy csatlakoznak.

A Swarm megörökölte a Foursquare profilunkat, ezért a polgármesteri címeink nem vesznek el, sőt az új visszatekintés funkcióval végig tudjuk nézni az összes helyet, ahova valaha becsekkoltunk. A pontverseny megszűnik, a polgármesterségért pedig ezentúl a barátainkkal tudunk versenyezni, azokon a helyeken, ahova gyakran járunk.

Rövid tesztelés után azt mondhatjuk: az app nagyon szépen tervezett, áttekinthető felületet kapott. Kényelmes és könnyű használni, intuitívak menüi. Sejtésünk szerint a társasági élet szervezésében is felválthatja a körmaileket, a facebookos és SMS-es egyeztetést, bár Swarmban nem tudjuk a meghívottakat szűrni. Így aztán az az ismerősünk is tudomást szerezhet az esti programról, akivel nem szándékoztunk találkozni - ha barátként jelöltük a Foursquare-en.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek