Filléres nyaralás kerékpárral

Filléres nyaralás kerékpárral

Itt a tavasz, a városnéző túrák szezonja. Ebben az évszakban sokan pattannak a téli hideg után először biciklire. A kerekezés világszerte egyre népszerűbb, hiszen olcsó és környezetbarát, egyszerű sportolási és közlekedési módszer. Budapesten is egyre többen közlekednek ekképpen, tavaly október 23-án rekordszámú, 500 ezer ember biciklizett - írja a Pénzcentrum.

Amszterdam, Európa egyik legkedveltebb bringás úti céljaFotó: Esteban Vega Fernndez / Europress / Getty

Előfordulhat, hogy valaki fél a városi forgalomban kerekezni, és csak ez tartja vissza a biciklis városnézéstől. Pedig akadnak olyan városok, ahol intézkedések sokasága segíti a kerékpárosokat, és fokozza biztonságérzetüket. Kedvcsináló gyanánt itt egy lista a leginkább bringabarát városokról, ahol megtapasztalhatjuk milyen, amikor a közlekedés igazi közösségi élmény, hiszen óriási tömegek kerekeznek.

A Pénzcentrum az amerikai Thrillist.com internetes portál segítségével összeállította a legjobb biciklis úticélokat Amszterdamtól Malmőig. A teljes listát, és a külföldi bringabérlés anyagi vonzataival is foglalkozó cikket ide kattintva olvashatja el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek