» Talpraesett Turista

New Yorkban a legdrágább buszról várost nézni

| | Nem érkezett még hozzászólás
Míg felhuppanni egy New York-i városnéző buszra akár ötvenezer forintba is fájhat egy négyfős családnak, Delhiben csupán 4500 forintba kerül ugyanez. Az európai nagyvárosok közül Berlinben a legolcsóbb turistabuszozni, 5000 forintnyi euróból kijön egy felnőtt napijegy.

Mi itt a Travelónál nem kijezetten rajongunk a városnéző busz műfajáért, ha tehetjük, inkább a közösségi közlekedés eszközeit használjuk, akárcsak a helyiek – legyen az villamos, busz vagy hajó. Ugyanakkor sokan vannak úgy vele, hogy inkább kifizetik a borsos napijegy árát, minthogy nekik kelljen kideríteni, pontosan merre is kéne indulni a helyi BKV-val, ha a legfőbb látványosságokat akarják minél gyorsabban kipipálni. Ez is megérthető, ugyanakkor nem árt tudni, hol mennyire lesz drága hop on hop off buszra szállni. A különbségek ugyanis jelentősek lehetnek.

Egy friss tanulmány szerint akár több mint negyvenezer forintnyi eltérés is lehet az egyes városok turistabuszainak családi jegyárai között – írja a brit Daily Telegraph. A Moneycorp pénzügyi cég húsz világváros árait hasonlította össze aszerint, hogy mennyibe kerül egy felnőttnek, és mennyibe kerül egy négyfős családnak egy napijegy a hop on hop off típusú városnéző buszokra. Emellett azt is vizsgálták, hol érintenek több látnivalót, vagyis hogy hol kapunk többet a pénzünkért.

Matthjis Boon, a cég pénzügyi igazgatója a Daily Telegraphnak elmondta: "Összehasonlításunkból kiderül, hogy nem csak a napijegyek árában van kiemelkedő különbség, de a látnivalók mennyiségében is jelentős eltérés látszik. A londoni városnéző busz 24 attrakciót érint a tízezer forintos áráért, míg Párizsban közel ugyanennyiért csak 9 látványosságot láthatunk."

A fenti példához képest egészen jó vásárt csinálunk, ha például Berlinben szállunk buszra: itt 13 látnivalót érint az útvonal, és csak 5000 forintnyi eurót kell fizetnünk érte. Ár-érték arányban egyébként Moszkva sem rossz (17 attrakció 5000 forintért), sőt, Dublinban 6000 forintért 20 dolgot nézhetünk meg a buszról. A teljes táblázatért ide kattintson, brit lap lévén az árak itt fontban vannak megadva.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.