» Talpraesett Turista

Turistabusz helyett váltson vonaljegyet!

| | Nem érkezett még hozzászólás
A hop on hop off buszok szolgáltatásait a városok többségében egyszerűen felesleges pénzkidobás igénybe venni. Míg Párizsban a vonaljegy 1,7 euró, a napijegy pedig 10,55 euró, addig a városnéző busz 27 eurót kóstál. Ugye, hogy nem mindegy.

Európában nemcsak remek villamosvonalak vannak, melyeket városnéző járatoknak használhatunk, buszról is érdemes gyönyörködni egyet a nagyvárosok látnivalóiban. Pláne, ha a turistabuszok helyett a helyiek által használt járatokat vesszük igénybe.

Budapest: 105, 16

Budapesten a 105-ös busz csúcsidő után például remek döntés lehet: a Clark Ádám térről a Lánchídon át a Deák tér-Opera-Andrássy út-Hősök tere útvonal egyszerűen mesés. De nagyon szép a Deák térről induló, a Budai Várba felkaptató 16-os számú busz útvonala is.

London: 9, 49, 74, 453, 15, RV1, 12

A külföldi buszozással kapcsolatban sokak lelki szemei előtt egyből felsejlenek London legendás piros double deckerei. Az ingyenes londoni városnézési lehetőségekkel foglalkozó Londonforfree.net remek útvonalat állított össze azoknak, akik egy napijegy áráért járnák be inkább a látnivalókat. A túra a Picadilly Circus-ről indul, majd séták és buszozások hosszú sorát követően oda is ér vissza.

Megnézhetjük a Royal Albert Hallt, a Kensington palotát, a Natural History Museumot, a Victoria and Albert Museumot, a Harrods áruházat, Madame Tussauds panoptikumát, a Regents Parkot, a Trafalgar teret, a Nemzeti Galériát, a Szent Pál katedrálist, a Towert, a Globe színházat, a Tate Modernt, a London Eye-t, a Big Bent, a Westminster apátságot és a Downing Streetet.

Ehhez a jókora túrához a 9-es, majd a 49-es, a 74-es, a 453-as, a 15-ös, RV1-es, és végül a 12-es buszt ajánlják. Persze nem kell a teljes távot egyben megtenni, egy vagy két busszal is sokat megnézhetünk a városból. Aki kedvet kapott buszokkal bebarangolni az összes londoni látnivalót, az a komplett városnézés leírását angol nyelven itt találja.

Párizs: 69

Bár a párizsi tömegközlekedésről első körben mindenkinek a teljes várost behálózó, bonyolult, ám nagyon praktikus metróhálózat jut eszébe, a fények városát is érdemes busszal bejárni a sötét alagutak helyett.

Egy, a világ legszebb buszútvonalait összegyűjtő lista szerint Párizsban a 69-es busszal érdemes menni egyet. A busz a körülbelül húsz perces út alatt érinti a Pére-Lachaise temetőt, a Place de la Bastille-t, a Rue de Rivolit, a Notre-Dame-ot, a Tuileriák kertjét, a Musée d'Orsay-t és az Invalidusokat is, a végállomása pedig az Eiffel-toronynál van.

Vonaljegy és napijegy vs. turistabusz

Budapesten vonaljegy 350 forint, napijegy 1650 forint, városnéző busz 5000 forint

Londonban vonaljegy 2,40 font, napijegy 4,40 font, városnéző busz 28 font

Párizsban vonaljegy 1,70 euró, napijegy 10,55 euró, városnéző busz 27 euró

Nemcsak aszfalton és sínen, de vízen is lehet várost nézni anélkül, hogy súlyos összegeket fizetnénk ki a turisták megkopasztására szakosodott cégeknek. A következő részben ezeknek járunk utána!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.