Nyaraljon velünk ingyen, olcsón, trükkösen!

Ajándék palacsinta Londonban, ingyen tapas Barcelonában, grátisz nyaralás egy hónapig Cipruson - most induló, Talpraesett turista mellékletünkben minden lehetőséget, tippet, trükköt összegyűjtünk, hogy olcsóbb legyen a nyaralás.

Az utazásokra nem kell vagyonokat költenünk. A világot akár biciklivel is be lehet járni néhány év alatt, kihagyva a repülőjáratokat. Könnyen szerezhetünk ingyen szállást bármelyik kontinensen, ahol csak fekhellyel kínálnak egy kanapén, vagy akár családostul is eltölthetünk egy hónapot egy ciprusi családi házban csupán a kiutazás költségéért, ha felajánjuk cserébe vendéglátónknak egy nyaralás idejére saját otthonunkat.

A közbiciklitől a divatshow-ig

A legtöbb európai nagyvárosban vannak ingyenes programok, a kiállításoktól a párizsi divatshow-kig egy sor bennfentes eseményre bukkanhatunk. Prága nevezetességeiért nem kell fizetnünk, ha tudjuk, melyik városnéző túrát válasszuk, és drága vacsora helyett szerezhetünk ingyen tapast Barcelobában, ajándék palacsintát Londondban, de piknikezhetünk is a madridi Retiro park csónakázótava mellett, mókusok társaságában.

Galéria: Talpraesett turista 1.Fotó: Bv2 / Northfoto

A bécsi városnézés után sem kell fizetnünk azért, hogy regenerálódjunk a Sigmund Freud Park kényelmes köznyugágyain. Metrójegyre szintén nem muszáj mindig költenünk, világszerte több mint kétszáz városban használhatjuk a közbicikliket.

Spóroljon tudatosan!

Mostantól a Travelo új, tematikus mellékletet indít Talpraesett Turista címmel, amelyben minden lehetőséget, trükköt, tippet bemutatunk az útiköltségek lefaragásáért. Örülnénk, ha az összes, kínálkozó alkalommal élhetnénk, de például azt a nagyvonalú, dél-afrikai ajánlatot, amelyik minden férfi negyedik feleségének ingyen repüjőjegyet biztosít, nem tudjuk ajánlani hazai olvasóinknak.

Galéria: Talpraesett turista 1.Fotó: Joost Leijen / Northfoto

Rengeteg ötletünk és tippünk van viszont arra, hogyan, mikor juthatunk be belépőjegy nélkül a New York-i Museum of Modern Artba, vagy melyik az a párizsi épület, amelynek kilátása vetekszik az Eiffel-toronyéval, és ezt az élményt ráadásul ingyen adják. Számos megoldást tudunk javasolni arra, hogyan spóroljunk az útiköltségeken, a kézipoggyászok költségein, és mikor, hogyan érdemes fapados járatra jegyet foglalni, hogy a legjobban járjunk. A turistákat érintő akciókat, ingyen wifi lehetőségeket is egy csokorba gyűjtjük.

Alternatív szállások

A költséghatékony szálláslehetőségek közül bemutatjuk a couchsurfingtől az otthoncseréig az összes, választható szállástípust, részletesen kitérünk arra is, miért jobb a kiadó lakás, mint a szállodai szobafoglalás, és hogyan, mely oldalakon keresztül juthatunk hozzá a legjobb, kiadó lakásokhoz.

Galéria: Talpraesett turista 1.Fotó: Northfoto

A szezonális spórolási lehetőségektől a környezetbarát utazási módokig nálunk mindent megtalál, amellyel az utazás jó helyekre többé nem lesz a kiváltságosok luxusa.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek