50 férőhelyes turistaszállás épül az Ormánságban

A dél-baranyai Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpontban 2018 végére új, 50 férőhelyes turistaszállás épül az Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével, az Ős-Dráva Program keretében, a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságban valósul meg a terv: egy legalább 50 fő befogadására alkalmas, a vendégek számára közösségi főzési és étkezési lehetőséget is biztosító turistaszállás megépítése.

Az Év fáját, a hős szelídgesztenyét is a Duna-Dráva nemzeti parkban találták megForrás: Facebook / Duna-Dráva Nemzeti Park

Jelenleg a tervezési munkák zajlanak. A munkaanyag fázisban lévő terveken látszik, hogy 3 db hatágyas, 6 db négyágyas szoba, valamint 2 db négyágyas apartman fogja biztosítani az 50 fő elhelyezését; a szálláson melegítőkonyha is készül. Az épület villamosenergia-ellátását, valamint a hőigényt napelemek biztosítják majd, a fürdésből származó szennyvizet szürkevízként a wc-k öblítésénél újrahasználják, az innen kikerülő szennyvíz ártalmatlanítása egyedi szennyvíz-tisztító alkalmazásával fog megvalósulni. A kivitelezés várhatón 2018. december 31-re befejeződik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek