Kondiparkkal és új játékokkal szerelték fel a Halmi-erdőt

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei új sportpályákat, információs táblákat és pihenőhelyeket létesítettek a 18. kerületi Halmi-erdőbe, de kibővültek a játszóterek és megújultak az erdei padok is.

A mintegy 250 hektáros erdőtömböt érintő program során kitakarították az erdőt és elszállították a felgyülemlett szemetet is. A Sas utcai játszótérre 8 újjáték került, de gondoltak a felnőttekre is, akik számára tornaeszközöket telepítettek. A Szálfa utcai pihenőhelyen egy 8x4 méteres fedett pihenő épült, hogy esős időben is használhatóak legyenek a tűzrakóhelyek is – ezek száma is bővült, összesen négy új piknikező helyet építettek ki. 

Forrás: Pilisi Parkerdő / Vajda Bertalan

A felújítási program keretében, a sétautak mellett még 11 új pad-asztal garnitúrát és 4 támlás padot helyeztek ki, a sportolni vágyók pedig nemcsak az új tornaeszközöket használhatják, hanem a két kijelölt futó útvonal valamelyikét vagy a Közdűlő utcai erdei tornapályát is igénybevehetik, amit szintén felújítottak. Ezen kívül megújultak még a Sas és a Szálfa utca végén található erdei focipályák, valamint a lábtengó- és a tollaslabda pályák hálótartó oszlopai.

Forrás: Pilisi Parkerdő / Vajda Bertalan

A főváros pesti oldalán a 18. kerület rendelkezik az egyik legnagyobb erdőterülettel. A legtöbb erdőt az 1950-es években telepítették, fő funkciójuk azóta is az élhető környezet biztosítása a nagyvárosi környezetben. Csak a Halmi-erdőben félmillió faegyed található, amelyek jelentős szerepet töltenek be a térség levegőjének tisztításában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek