» Túra

Vadlúd-les és geológiai tanösvények: vezetett túrák a Balaton körül novemberben

| | Nem érkezett még hozzászólás

Ha novemberben a Balaton-felvidéken szeretne túrázni, már most érdemes feljegyeznie naptárába a Nemzeti Park által szervezett kirándulásokat.

A tihanyi barátlakások
A tihanyi barátlakásokFotó: Janzsó Tamás / Flickr.com

A legközelebbi november 4-én lesz, amikor is geotúrára indulhatnak az érdeklődők a vulkánok és hévforrások világába. A Garda fesztivál keretében megrendezett kirándulások, mert valójában kettőről is szó van, ingyenesek, és délelőtt 10, illetve 12 órakor indulnak a tihanyi Parasztgazda és Halászcéh házától. Az első a Belső-tavat járja körbe, a második a Barátlakásokat keresi fel. Mindkettő nagyjából 2 kilométer hosszú, és másfél órát vesz igénybe. A Levendula Látogatóközpontban ezen a napon ingyen levendulatea jár mindenkinek, aki saját bögrével érkezik. Előző nap 16 óráig várják a regisztrációt a sétákra.

November 19-én irány Balatoncsicsó. Az 5 kilométeres, nagyjából 4 órás túra a Nivegy-völggyel ismereti meg az érdeklődőket. A Fenyves-tetőn kövezős játékkal tanulhatnak szórakozva a triász korról és a bazaltról. A kirándulás útba ejti a festői szépségű Hamuházi-forrást is. Felnőtteknek 850, gyerekeknek 400 forint a részvétel; itt jelentkezhet előző nap 16 óráig.

A november 25-én megrendezett túra egyben jubileum is: azt ünnepli, hogy negyven éve nyilvánították védetté a Nagybereki Fehérvizet. A balatonfenyvesi Imremajortól egy 6 kilométeres, két és fél órás túrára várják az érdeklődőket: a nagy attrakció a minden novemberben itt pihenő rengeteg, Szibériából érkező vadlúd, de várhatóan sok más vízimadarat is megfigyelhetünk majd. Az ingyenes túrára jelentkezni kell, a vízálló lábbelit pedig ne feledjék!

Másnap, november 26-án pedig érdemes lesz átmenni a Balaton északi partjára, és megismerkedni a Lovasi-séd rejtett kincseivel. A túra a felsőörsi Forrás-hegyi geológiai tanösvényen halad 6 kilométeren és kb. 5 órán át. Felnőtteknek 850, gyerekeknek 400 forint a részvétel. Előző nap estig itt jelezheti részvételi szándékát.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
16 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.