Fizetne azért, hogy eltévedhessen? És mondjuk Izlandon?

Fizetne azért, hogy eltévedhessen? És mondjuk Izlandon?

 Szívesen vinne egy kis spontaneitást a következő vakációba? A Black Tomato nevű luxusutakra szakosodott iroda, mely leginkább szokatlan helyeken felállított pop-up hoteljeiről ismert, talán tud egy jó megoldást – írja a Condé Nast Traveler.

Fotó: Black Tomato / Facebook

 A Get Lost (a kifejezés nagyjából annyit tesz: Tévedj el vagy Tűnj el) túrák során a lényeg az, hogy a vezető egy ismeretlen helyre kalauzolja a merész vállalkozókat, átadja a túléléshez szükséges eszközöket és egy térképet, majd magára hagyja őket.

Az utazónak indulás előtt nincs más dolga, mint megadni az irodának, milyen tájon szeretne eltévedni: sarkköri tájon, dzsungelben, sivatagban, hegyen vagy tengerparton, a Black Tomato pedig eszerint választja ki a célországot. Senki ne gondoljon arra, hogy csak mert sokat fizet, ez egy sétagalopp lesz: több túra feltétele az, hogy az illető elég fitt legyen a hegymászáshoz vagy képes legyen arra, hogy jégcsákánnyal keljen át egy izlandi gleccseren. Szerencsére az iroda gondolt azokra is, akik nem ekként szocializálódtak, és indulás előtt képzésen is részt vehetünk.

És igen, több mint valószínű, hogy a magára hagyott utazó eltéved. A Black Tomato elmondása szerint azonban halálfélelemre semmi ok: csapatuk láthatatlanul ugyan, de nyomon követi majd az utazók mozgását. A kapott térképen több olyan pont is be van jelölve, ahol a túrázók nyomot kell hagyjanak, ezzel bizonyítva, hogy jó irányba tartanak. Ami pedig az iránytűt illeti, nos, talán hiba ezt a kifejezést használni: valójában egy olyan rendszert adnak az utazó kezébe, mely 3 méteres pontossággal képes navigálni a Föld teljes felszínén.

Az iroda mottója az, hogy el kell "vesznünk" ahhoz, hogy végül megtalálhassuk önmagunkatFotó: Black Tomato / Facebook

 Az all-inclusive kaland nem teljesen rusztikus, igény szerint előfordulhat az is, hogy a térképen megadott pontokra érve berendezett sátor várja majd a kalandorokat, akik reggel felébredve a folyón mondjuk négy kajakot találnak. A kalandok ára 20 ezer angol fonttól indul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek