Erdők Háza nyílt Kaposvár belvárosában

Erdők Háza nyílt Kaposvár belvárosában

Ha a hazánk egyik díjnyertes, legklasszabb úti céljába, a Zselicbe megy kirándulni, például azért, hogy kipróbálja az új kerékpárutat, szinte biztos, hogy érinteni fogja Kaposvárt. Az erdei kalandozás már itt megkezdődhet: a nagyközönség előtt is megnyitotta ugyanis kapuit az Erdők Háza Látogatóközpont, a Sefag Zrt. legújabb ismeretterjesztő attrakciója. A kaposvári belvárosban kialakított interaktív kiállítás és játszóház célja, hogy lépésről lépésre bevezesse az érdeklődőket az erdők és az erdészek titkaiba.

Fotó: Sefag Zrt

 A termekben információs táblák, egyszerű játékok és az érzékszervekre ható élményelemek váltják egymást. Ezek bemutatják az erdei élőlényeket a fáktól a legfontosabb madarakig és emlősállatokig, az erdők funkcióit, az ottani életközösségek működését és természetesen az erdészek feladatait és a Sefag Zrt. legfontosabb tevékenységeit is. Megfigyelhetjük a fák évgyűrűit, a szarvasok agancsának növekedését és láthatunk szarvasgombát is. Továbbá nagyméretű bogármodellek, életnagyságú állatok, madárhangok és sokféle, gondolkodást és ügyességet igénylő játék teszi még érdekesebbé a kiállítást.

Fotó: Sefag Zrt

 Az Erdők Háza tavasszal fogadta az első iskolás csoportokat. A siker egyértelmű bizonyítékaként a mostani tanévkezdés után már egymásnak adták a kilincset az osztályok. „Elsősorban az általános iskolásoknak, közülük is az olvasni már tudó alsósoknak jelenti a legnagyobb élményt a program. A kiállítás emeletén van egy foglalkoztatónk is, ahol további erdei témájú játékokkal várjuk a gyerekeket, akár már óvodás kortól" – mutatta be a lehetőségeket Dobos Ildikó, a látogatóközpont vezetője.

A látogatóközpont a környékbeli iskolások és óvodások mellett a turistákat is várja. Rendszeresen szervez programokat is: természetfilm-vetítéseken, kézműves foglalkozásokon és más, erdei témájú ismeretterjesztő játékokon lehet részt venni. Ezek ráadásul ingyenesek vagy csak jelképes belépődíjat kell értük fizetni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek