A lezárt István-táró megnyitja kapuit a Geotóp Napon

A lezárt István-táró megnyitja kapuit a Geotóp Napon

2017. október 7-én, a Medves-fennsík peremén fekvő Salgóbányára, a Geocsodák házába várják a földtudományi értékekre kíváncsi közönséget.

Az épületben a Novohrad-Nógrád Geopark, a Magyarhoni Földtani Társulat, a Bükki Nemzeti Partk munkatársai várják az érdeklődőket.

Az István-táróFotó: Novohrad-Nógrád Geopark

Az interaktív földtudományos játszóházban biztosan megjön majd a gyerekek kedve a geológiához, a vezetett túrák során pedig sok újat tudhatnak meg a látogatók a Medves vidék geológiai értékeiről. Európa legnagyobb bazaltfennsíkjára, hajdani vulkáni kürtőkhöz, földtani látványosságokhoz vezetnek a túrák.

Egyedülálló lehetőségként, csak ezen a napon több vezetett túra keretében bekukkanthatnk az érdeklődők a nagyközönség előtt egyébként lezárt István-táróba, amely Magyarország legmagasabban fekvő szénbányája volt.

A táró megtekintése mellett a Zagyva-forráshoz, a Szilvás-kőre és a Medves-fennsíkhoz indulnak vezetett túrák. Napközben a gyerekek kőképet készíthetnek kvarcból, és megtudhatják, hogyan készül az üveg. A nap záróprogramjaként a salgói várhoz és a Boszorkány-kőhöz vezet majd naplemente-túra.

A Geotóp Nap további helyszíneiről és programjairól részletesen itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek