» Túra

ŐsziKÉK fesztivál Galyatetőn a hegymászás és túrázás szerelmeseinek

| | Nem érkezett még hozzászólás

Az év egyik legizgalmasabb hegyisport-rendezvényére várja a Magyar Természetjáró Szövetség az outdoor sportok és a túrázás kedvelőit szeptember 22. és 24. között.

Az Országos Kéktúra és az aktív turizmus népszerűsítését célul kitűző ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivált az ország harmadik legmagasabb pontján, Galyatetőn, a Galyatető Turistacentrum melletti szabadtéri parkolóban, illetve a közeli liget területén rendezik meg. A kétnapos rendezvényen lesz műfalas mászóverseny, közösségi jóga, látványos sportbemutatók, vezetett túrák a környéken, valamint a levetítik a Reel Rock hegyifilm-fesztivál legizgalmasabb filmjeit is. A programok két helyszínen, a Galyatető Turistacentrum mögötti GTC Fesztiváltéren, valamint az innen 200 méter távolságban fekvő parkban, a GTC Ligetben kerülnek megrendezésre.

Kísérőprogramok – közösségi jóga, vezetett túrák és sportbemutatók

A mászóprogramokon túl a látogatók számos aktív, ill. outdoor sportprogramnak lehetnek szemlélői, vagy akár résztvevői, kipróbálói is.

Szombaton és vasárnap a mászókkal együtt közösségi jógával indíthatják a napot a Galyatető Turistacentrum közelében fekvő füves-fás területen, a GTC Ligetben.

A látványos mászóprogramokon túl a rendezvényen az Országos Kéktúra vonalán zajló ingyenes vezetett túrák és kirándulások várják az érdeklődőket a Magyar Természetjáró Szövetség és az I Love Mátra szervezésében.

Szombaton 11:00-től a Kék bércek kalandtúrán, 21:00-tól a Csillagtenger elnevezésű éjszakai relaxációs túrán, míg vasárnap 11:00-től egy interaktív Land-Art túrán vehetnek részt a túrázók az I Love Mátra túravezetőjével, Demecs Norbival.

A családokat és a gyerekekkel érkezőket rövidebb távon, a Mini-KÉK családi túrán kalauzolják a Magyar Természetjáró Szövetség túravezetői. A túrák a GTC Fesztiváltérről, a fesztiválszínpad elől indulnak. Szintén a gyerekeket várja mindkét nap az Egererdő Zrt. interaktív erdei foglalkoztatója is.

A Reel Rock Boulder Jam egyik kísérő programja egy rendkívül látványos highline bemutató a fákhoz rögzített, hozzávetőlegesen 20-30 méter hosszú highline hevederen.

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

Minden, ami mászás – Reel Rock Boulder Jam és szabadtéri filmvetítések

A Reel Rock Tour minden évben elhozza a sportág legnagyobbjait és az év legjobb hegyisport-filmjeit. Szeptember 22-én, pénteken este szeretettel várják a versenyzőket és a nagyközönséget egy szabadtéri filmvetítésre, hogy ráhangolódjanak a szombaton kezdődő 2 napos ŐsziKÉK Hegyisport-fesztiválra és a Reel Rock Boulder Jam falmászó versenyre.

A rendezvény központi programja a szombat-vasárnap zajló Reel Rock Boulder Jam. A GTC Fesztiváltéren, a Galyatető Turistacentrum felállított műfalon zajló mászóversenyre határon innen és túlról több mint 100 sportoló érkezik, akik a szombati selejtezők után a vasárnapi döntőben mérik össze ügyességüket és gyorsaságukat.

Szeptember 23-án, szombaton este egy rendhagyó, Reel Rock filmvetítéssel egybekötött mászóbulira várják az érdeklődőket. A Visual Europe jóvoltából különleges fényfestés lesz a Galya kilátón, majd a nézők a csillagos ég alatt felállított „szabadtéri moziteremben” nézhetnek tematikus filmeket. A vetítés után 22 órától ugróversenyt rendeznek a kivilágított műfalon.

Miért ŐsziKÉK? – Kéktúra a középpontban

A rendezvény egyik célja a Galyatető Turistacentrum mellett vezető Országos Kéktúra (OKT) népszerűsítése is. A fesztiválra az OKT-t fenntartó Magyar Természetjáró Szövetség is kitelepül: a vezetett Mini-KÉK túrák mellett kéktúrás ajándéktárgyak, pecsételőfüzetek vásárlására lesz lehetőség, a Turista Magazinra előfizetőket és TEKA kártya (Természetjáró Kedvezménykártya) vásárlókat pedig ajándékkuponnal és nyereményjátékkal várják.

A Galyatető Turistacentrumtól és a Fesztiváltértől gyalog 5 perces sétával elérhető Galya kilátó a Péter hegyesén meghosszabbított nyitvatartással, szombaton reggel 8 óra és éjfél, vasárnap 8 óra és 21 óra között várja a mátrai kilátásban és a csillagfényes éjszakában gyönyörködni vágyókat.

A GTC Fesztiváltéren lévő hegyi piacon megtalálható lesz minden, ami a mászáshoz, természetjáráshoz és aktív hegyi sportokhoz hasznos lehet.

A rendezvényen kóstolhatók a Galyatető Turistacentrum bisztrójának hegyi fogásai.

A rendezvény összes programja ingyenesen látogatható! 

További információ és részletes program a honlapon, illetve a közösségi oldalon található.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
6 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
6 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.