» Túra

Jövő hétvégén szabad a bejárás az Országházba

| | Nem érkezett még hozzászólás

Szeptember 16-án és 17-én ismét megnyitja kapuit az Országház az érdeklődők előtt. A Kulturális Örökség Napjai keretében a Kossuth téren és az Országgyűlési Múzeum kiállítótereiben is számos különleges programon vehetünk részt - írja a Turizmus Online

A kibővített Országház-sétákon a hagyományos túrák útvonalán nem látogatható helyiségekbe is bekukkanthat például. A "Térsétán" a Kossuth tér történetéről, épületeiről és szobrairól hallhat érdekességeket, a kiegyezés 150. évfordulójához kapcsolódóan pedig külön tárlatvezetés várja az Országgyűlési Múzeum "A magyar törvényhozás ezer éve" című kiállításán.

Fotó: Aya Demeter / Flickr

Az ország házának nagy múltú könyvárát is megleshetjük - a magyar nyelvű programok mellett angol nyelven is lehetőség nyílik erre, mindkét nap délután kettőtől.

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ezen az oldalon tud megtenni csütörtök délig. Bővebb információt itt és itt olvashat.

A Kulturális Örökség Napjai 1984 óta már ötven országban az épített örökség ünnepe, 1991 óta az Európa Tanács (ET) védnökségével rendezik meg. Ezen a napon megnyílnak a nagyközönség előtt olyan épületek és régészeti lelőhelyek is, amelyek az év többi napján nem látogathatók, a nyilvános intézmények pedig máskor be nem járható helyiségeket tárnak elénk. Ezúttal száz település 268 helyszínén nem kevesebb, mint 624 féle ingyenes programmal várja az érdeklődőket. Az ET idén a természet és örökség hívószavait választotta a rendezvény témájául, Magyarországon emellett megemlékeznek az 500 éves reformációról, a 200 éve született Arany Jánosról és a 150 évvel ezelőtti kiegyezésről is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.