A Zempléni Tekerentyűn bort kóstolhat és aranybánya-túrán vehet részt

A Zempléni Tekerentyűn bort kóstolhat és aranybánya-túrán vehet részt

A Zempléni-hegységben immár hatodik alkalommal rendeznek kétnapos kerékpártúrát, melynek Sárospatakról indul, és egy nagy kört leírva ugyanide érkezik vissza.

 

Tolcsva különleges pincéi közül kettőFotó: Dr. Korom János / Flickr.com

Ha eddig a túl meleg miatt kifogásokat keresett, akkor most elő a bringával: a Zempléni Tekerentyűn első nap 65, második nap 44 kilométert kell teljesíteni. A túra a sárospataki Makovecz térről indul szeptember 9-én (gyülekező 7:45-kor). Az első megálló Tolcsva, ahol a világörökségi pincesor és borkóstoló is vár a sporttársakra, majd a regéci vár mellett elhaladva a Csonkás-tanyán zempléni töltött káposztával és masinában sült túrós batyuval vendégelik meg a csapatot. Este érkezés Telkibányára, ahol a vacsora után zenés mulatság és játékok várják a résztvevőket.

Második nap reggeli után a telkibányai Érc- és Ásványbányászati Múzeumot keresik majd fel a bringások, és egy aranybánya-túrán is részt vesznek, aztán újra nyeregbe pattannak. Pálházára délben érkeznek, ahol megnézhetik a vízimalmot, majd vargányás bányászlángossal csillapíthatják éhségüket.

A szállás és az étkezés jelentkezéshez kötött. További információk a rendezvény közösségi oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek