Templomok között kanyargó biciklitúrát is kínál a Panyolafeszt

Templomok között kanyargó biciklitúrát is kínál a Panyolafeszt

 A XII. Határmenti Fesztivál, a Panyolafeszt egyik programjaként idén már második alkalommal hirdetnek nyílt kerékpártúrát.

A légifotón látható nagyszekeresi templomot szintén felkeresi az örökségtúra Fotó: By Civertan - https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3220299Forrás: Travelo

 Az egynapos túra 2017. augusztus 5-én Panyoláról indul és oda érkezik vissza, méghozzá úgy, hogy az esti programokon már a kerékpározók is részt vehessenek. Az ötvenhat kilométeres táv a szervezők elmondása szerint könnyen teljesíthető. A túra ízelítő a Középkori templomok útja tematikus út örökségtúráiból, melyen ezúttal a szatmári rész egy szakaszát lehet bejárni, többek között a cégénydányádi kastélyt, Gyügye és Szamosújlak Europa Nostra díjas kis templomait, melyek a népi építészet páratlan gazdagságát mutatják meg és a megmaradás különös példáját adó Nagyszekeres református templomát.

A kerékpáros örökségtúrára augusztus 4-ig lehet jelentkezni.

A túra önköltséges, a szervezők részvételi és szervezési díjat nem számolnak fel. A kastély belépődíja felnőtteknek 600, diákoknak 400 forint. A templomokban perselypénzt lehet elhelyezni. A kerékpárbérlés költsége: 2000 forint. Az első húsz jelentkező a fesztivál védjegyével ellátott pólót kap ajándékba.

A cégénydányádi kastélyt százholdas, védett park veszi körül Fotó: Gábor Cs / Flickr.comForrás: Travelo

 A túra szervezett idegenvezetés, túravezetés, valamint szervizszolgáltatás biztosításával történik. A túrán való részvételhez a helyszínen (Panyolafeszt) is lehet kerékpárt bérelni. Részletek a weboldalon.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:


A Reformáció 500 éves jubileumát nyírségi örökségtúrával is ünnepelheti - 2017.09.07.
Pattanjon kerékpárra, és nézze meg azt a templomot is, ahol ördögöt festettek a falra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek