Bazaltbarlangolás és geobotanikai túrák is lesznek júliusban a Balaton-felvidéken

Bazaltbarlangolás és geobotanikai túrák is lesznek júliusban a Balaton-felvidéken

 Izgalmas túrákkal készül erre a hónapra a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, melyek nagyszerűen összeköthetők a kapolcsi fesztiválos életérzéssel, vagy esetleg kikapcsolódást jelentenek abból. Az alább ajánlott öt túra ugyanis nem csupán a Művészetek völgyének ideje alatt, de Kapolcs viszonylagos közelségében zajlik majd.

Kapolcs környéki táj Fotó: Tamas Zador / Flickr.comForrás: Travelo

 

Puláról

 

Időben az első két túrára július 23-án kerül sor, és mindkettő Kapolcs szomszédjából, Puláról indul. A bazaltbarlangoló krátertavas geotúra 9 órás kezdettel az egykor Pula környékén is tomboló vulkánok világába kalauzolja kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyerekeknek geomesével, mini vulkánkitöréssel és ajándékkal kedveskednek. A túra hossza 5 kilométer, és nagyjából két és fél órát vesz igénybe.

A másik geotúra ugyanezen napon kicsit későbbi, 11:30-as kezdéssel a Tálodi szerzetesek nyomait követi, méghozzá a vázsonyi-séd és az ősi római út mentén. A túra további extrája, hogy a résztvevők egy gyönyörű kilátópontot is meghódítanak. A túra hossza 7 kilométer, időben kb. három és fél óra. Mindkét túrára előző nap 16 óráig jelezni kell a részvételi szándékot.

 

Monostorapátiból

 

Július 24-én a Monostorapátiból indul geotúra, Vulkanus isten gyöngyszemei mentén. A résztvevők egy megdermedt – leginkább rakott palacsintára emlékeztető – oszlopairól néznek majd le a Bakonyra. A túra hossza 10 kilométer, ami nagyjából hat órát vesz igénybe. További információk és bejelentkezés előző nap 16 óráig itt.

 

Taliándörögdről

 

Július 27-én a Faluháztól indul egy geobotanikai túra a Tik-hegyre, melynek során ősi fajtákat termő gyümölcsösök között halad az út felfelé, miközben pompás kilátás nyílik a Dörögdi-medencére. Visszafelé egy bővízű forrásban hűsíthetik magukat a résztvevők. Minden korosztálynak ajánlott! A túra hossza 6 kilométer, nagyjából három óra alatt teljesítve. Szintemelkedés kb. 100 méter.

További információk és jelentkezés előző nap 16 óráig itt.

Kapolcs környéki táj Fotó: Tamas Zador / Flickr.comForrás: Travelo

 

Kapolcsról

 

A július 28-án induló túra egyenesen Kapolcsról rajtol. Mint a honlap írja az ajánlóban, „bizonyára sokan jártak már vulkános területen, karsztos vidékeken, löszfalak mellett, de mindezeket ilyen elbűvölő együttélésben egymás közvetlen szomszédságában néhány órán belül nem sok túraútvonalon tapasztalhatjuk meg".

Tehát aki szeretné tudni, mi van a Völgyön túl, ne hagyja ki. A túra hossza 12 kilométer, időben kb. hat óra, szintemelkedés pedig nagyjából 160 méter. További információk és jelentkezés előző nap 16 óráig itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek