Ingyenes Barangoló családi túra Tatabányán via ferratával

Ingyenes Barangoló családi túra Tatabányán via ferratával

 

Július 8-án kicsiket és nagyokat egyaránt Tatabányára várják az I. Barangoló családi túrára, ahol a via ferratát is kipróbálhatják.

Fotó: Decathlon Magyarország / Facebook

A rendezvényen 8 és 12 kilométeres távval várják a sportolni vágyó családokat és terepfutókat. A rajt reggel 8-kor a tatabányai Decathlon előtt lesz. A legkisebbek (12 éves kor alatt) is készülnek programokkal: ők játék közben tanulhatnak a Turul-emlékműtől nem messze, a Vad-Kaland során, melynek végére azt ígérik a szervezők, hogy Növény-, Állat- és Gombaország igazi Vad-kalandoraivá válhatnak.

A via ferratán, azaz vasalt úton való részvétel is ingyenes, ez azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Tíz fős csoportokat indítanak másfél óránként, délelőtt 11 órai kezdettel. A felszerelés és szakvezetés biztosított. További információkat az esemény közösségi oldalán talál.

Ha beleszeretett a via ferrata-élménybe, jó tudni, hogy Magyarországon három helyen is nyílik erre lehetőség: a fenti Tatabányán kívül Cseszneken és a Cuha-völgyben. A hegymászás élményét itt bárki átélheti, teljes biztonságban. Jelenleg tíz útvonalon próbálkozhatnak az érdeklődők, melyek egész évben várják a látogatókat. További információk a honlapon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek