Gemenc rejtett vízi világába indul kenutúra vasárnap

Rétisasok, barna kányák, hódok, kócsagok és a szürke gémek birodalmán keresztül vezet a Gemenc 2017. július 9-én, vasárnap induló egynapos Ártérleső vízitúrája. Érdemes kézbe venni a lapátokat, mert gyönyörű helyeken vezet a vízi út.

Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a vízitúrázók figyelhetik meg. Az országban ez az egyetlen hely, ahol a kenukat az erdei vasút járataival szállítják a Duna mellékágához - olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Fotó: Gemenc Zrt.

 A résztvevőket szakavatott túravezetők kísérik végig a közel 14 km-es út során, amelyre a kevésbé gyakorlott vagy akár a teljesen kezdő vízitúrázók jelentkezését is várják - gyerekeket is, de csak hét éves kortól. A túrázók Pörbölyről a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából indulnak kisvasúttal, majd a Nyárilegelő megállónál leszállva a Rezéti-Dunán evezve egészen a Senki-szigetéig túrázik a csoport. A mellékágban evezve gázló-és ragadozó madarakat, hűsölő nagyvadat és akár hódot is lehet majd látni.

A kenutúrákat csak megfelelő időjárási viszonyok és vízállás esetén tartják meg, de a korlátozott számú férőhely miatt előzetes bejelentkezés szükséges a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön személyesen vagy telefonon, emailben szombat délig. A kenutúra felnőtteknek 4900, gyerekeknek 3500 forint, a kirándulásról bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek