» Túra

Ritka túrákat ajánlunk: kajakon ismerheti meg az Ős-Drávát

| | Nem érkezett még hozzászólás

A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont a nyári szezonban néhány kuriózumnak számító evezőstúrát szervez a folyón, hogy a látogatók megismerhessék annak természeti értékeit – tudtuk meg a Duna-Dráva Nemzeti Park illetékeseitől.

Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park / Facebook

A Vejti és Drávaszabolcs közötti túra természeti szépségekben különösen gazdag program. A Dráva Európa egyik legtisztább vizű folyója, ahol a magyarországi halfajok 2/3-a megtalálható. A program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselői – szürke gémek, nagykócsagok, ritkán jégmadár és rétisas is a szemünk elé kerülhet. A túra hossza húsz kilométer, és legalább öt órát kell rá számolni. Két alkalommal kerül rá sor a nyáron: június 10-én és július 30-án. A Dráva határfolyó, ezért személyi igazolvány vagy útlevél mindenképpen szükséges.

A másik túra kezdőknek, családoknak is ideális, és a Látogatóközpont közelében elhelyezkedő Fekete-vízen négyszemélyes kenuval vagy kétszemélyes kajakkal fedezhetik fel a táj értékeit. A tíz kilométeres túra három-négy órát vesz igénybe. Ezen a túrán sodrás nincs, technikai nehézségekre nem kell számítani. Időpontok: június 24., július 8. és július 29.

Mindkét túra kombinálható egyénileg az Ős-Dráva Látogatóközpontban tett kirándulással. Árak és részletes ismertetők a túráról itt találhatók.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Sissi Park Lachtal - Ausztria
 
A SissiPark Lachtal pályaszállás három épületében 22 db exkluzív belsőépítészeti kialakítású apartmannal várja vendégeit az ausztriai Lachtalban.

cobranco élménybeszámolót írt
Tiszta erőből Alpok
16 órája
cobranco új galériát hozott létre
Tiszta erőből Alpok
17 órája

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.