A családi méretű SUP lehet a vízpartok idei szenzációja

A családi méretű SUP lehet a vízpartok idei szenzációja

Talán nem túlzás, ha azt írjuk, hogy a SUP ma már az egyik legtrendibb vízi sporteszköz, legyen szó SUP-jógáról, SUP-fitnessről vagy egy klasszikus evezős túráról. Tavaly szeptemberben például még a Dunán is lehetett látni ilyen deszkás felvonulást.

Fotó: Supflex

 A sporteszközöket gyártó Supflex azonban még tovább gondolta a dolgot, és feloldotta a közös, családi deszkán evezés hiányának problémáját. Egy olyan nagyméretű SUP-pot dobott piacra, amelyre egy nagyobb család vagy baráti társaság is felállhat egy hosszabb-rövidebb, közösen lapátolós túra kedvéért - írja a DigitalTrends.

A BigSUP 18-on tízen férnek el (maximum hétszáz kilogrammos terhelés mellett), ráadásul mivel felfújtható, cipelni is jóval könnyebb a vízpartra, és összehajtogatva a kocsi csomagtartójába is befér. A cég egyébként 2009 óta foglalkozik felfújható SUP-ok (stand up paddleboard), és ez a deszkája is kétrétegnyi masszív PVC-ből és egy belső merevítővel készült. A felfújt állapotában 18 centiméter vastag táblát a könnyebb vízbe rakás érdekében 11 fogantyúval szerelték fel, és nagy teljesítményű pumpát adnak hozzá. A sárga vagy kék színben gyártott családi SUP-nak mindenesetre megkérik az árát: 2 490 dollárért (közel hétszázezer forintért) árulják, amelyhez külön 55 dollárért lehet megvenni az evezőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek