Európai Geoparkok Hete: gyereknapi kedvezmények a Csodabogyós-barlangban

Európai Geoparkok Hete: gyereknapi kedvezmények a Csodabogyós-barlangban

 Több programmal is készül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park az Európai Geoparkok Hetére, és ezen belül három a hétvégére esik, tudtuk meg a nemzeti park honlapjáról. Remek programok családoknak; olvasson tovább!

Május 27-én avatják a csere-hegyi Vöröskő bánya tanösvényt, melynek apropóján geotúrát is szerveznek Alsóörs földtani kincsei mentén. Az útvonalon érintett főbb látnivalók: Vöröskő tanösvény az egykori vöröskő-bányában – Amfiteátrum – löszfal – műemlék templom – Török-ház – kőszoborpark – Alsóörsi metariolit feltárása (egykori bánya). Az ingyenes túra hossza három kilométer, előzetes jelentkezés nem szükséges. Rajt délelőtt tíz órakor az alsóörsi Amfiteátrumnál; további részleteket pedig itt talál.

Május 28-án Balatonfüreden túrázhatnak az érdeklődők, ahol a Koloska-völgyi geotúra mellett a családoknak geofoglalkozást is szerveznek a Lóczy-barlangnál. Az Arácsi vasúti megállóból induló ingyenes túra nyolc kilométer hosszú, és a Koloska-völgy után a Tamás-hegy tetején található Jókai-kilátóból élvezhetjük a balatoni panorámát, ezt követi a Lóczy-barlang felkeresése. Visszatérve a gyerekek geofoglalkozáson vehetnek részt, és geomesét hallgathatnak. Ez utóbbi programért fizetni kell. Részletes tudnivalókat itt olvashat.

Ha szép az idő, ehhez hasonló látványban is gyönyörködhet, aki felmegy a Jókai-kilátóhozFotó: Andreas H / Flickr.com

 Ami pedig a balatonedericsi Csodabogyós-barlangot illeti, egész hétvégén gyermeknapi kedvezmény lesz érvényben az overallos barlangtúrákra. A minimum korhatár tíz év. 18 év alatti gyerek(ek)kel érkezőknek kedvezmény az alap túra díjából: felnőtteknek ötezer forint, gyermekeknek háromezer forint fejenként. Naponta több túra is indul kétóránként, 8 órai kezdettel. Itt tudhat meg erről többet.

Aki pedig hét közben is ráér, május 24-én, az első európai nemzeti parkok megalakulásának évfordulóján Élet a vízben és mellékén címmel vehet részt egy túrán Csopakon. Az ingyenes túra tíz órakor rajtol, és előzetes jelentkezés szükséges rá.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Vulkánkitöréssel indul az Európai Geoparkok Hete Ipolytarnócon - 2017.05.23.
A látogatók azt is kideríthetik a programsorozaton, hogy le mernek-e lenyúlni a medvekutya torkába.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek