» Túra

Túrázzon éjjel a héten Aggteleken vagy pattanjon bringára a hó végén

| | Nem érkezett még hozzászólás

Naplemente után az erdő sejtelmessé, romantikussá válik, megelevenedik. Az éjszakai erdőben május 2. és 6. között egy bátorságpróbán vehetnek részt az érdeklődők, tudtuk meg a túraszervezőktől, ami alatt kipróbálhatják a nesztelen lopózást, és elcsendesedve hallgathatják az erdő különleges zajait. Mint tavaly hírül adtuk, egy farkascsalád is költözött az Aggtelek környéki erdőbe.

A túrák minimum öt fő esetén indulnak, és a résztvevőktől egy nappal korábbi bejelentkezést várnak. Találkozó az aggteleki Baradla-barlang fogadótérségében. Részvételi díjak és további információk a honlapon.

A szintén a héten futó, Karsztkaland elnevezésű program a barlangi és felszíni szakaszt is magába foglalja, és betekintést nyújt a karszt föld alatti és föld feletti birodalmába a fantáziát és a memóriát egyaránt megmozgató, ügyességet is igénylő feladatok segítségével. A felszíni programrész önállóan is igényelhető. Akit érdekel, annak két nappal korábban kell jelentkezni, azaz az utolsó, május 5-én szervezett túrára már május 3-án le kell adni a jelentkezést.

A program kétszer két órás (barlang, illetve felszín), további tudnivalókat itt olvashat.

Május 27-én a bringásokra gondoltak a szervezők: immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Bükk-Aggtelek közötti kerékpáros túrát. A Szilvásváradtól Aggtelekig tartó hetvenöt kilométeres, tizenkét települést érintő út során a két nemzeti park természeti- és kultúrtörténeti értékeit ismerhetik meg az érdeklődők. További információkért kattintson ide.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Sissi Park Lachtal - Ausztria
 
A SissiPark Lachtal pályaszállás három épületében 22 db exkluzív belsőépítészeti kialakítású apartmannal várja vendégeit az ausztriai Lachtalban.

cobranco élménybeszámolót írt
Tiszta erőből Alpok
16 órája
cobranco új galériát hozott létre
Tiszta erőből Alpok
17 órája

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.