Alsó-Ausztria három új kerékpárúttal várja idén a bringásokat



Négyezerkétszáz kilométer hosszú kerékpárút hálózat, nyolc top-útvonal példaértékű infrastruktúrával, csillagtúrák az egyes régiókban, újonnan kialakított kerékpárutak: Alsó-Ausztriában már korán felismerték a kerékpáros turizmus fontosságát, így fejlesztésére nagy hangsúlyt fektetnek.

Fotó: Stern Communications


Alsó-Ausztria leginkább a kényelmes tempóban tekerőknek kedvez. Az útvonalak nagy része folyók, vagy egykori vasútvonalak mentén halad, megerőltető emelkedők nélkül. Idén három új bringaút is ki lett alakítva, ezek a Bécsi Erdő-, az ybbstali- és a Thaya kör-útvonalak. A Bécsi Erdő körúton Bécs környéke fedezhető fel kényelmesen, két keréken. A 215 kilométeres útvonal sokrétű tájakon át vezet a Duna, a Traisen, a Gölsen, ill. a Triesting folyók mentén, míg végül a bécsújhelyi csatorna partján folytatódik. Bárhol megkezdhető az út, lehet tekerni csak egyes etapokat, vagy részt lehet venni egy öt napos túrán.

Az Ybbstali-kerékpárút központi szakaszának befejezése még folyamatban Waidhofen an der Ybbs és Lunz am See között, amely az egykori Ybbstalbahn nevű vasútútvonal mentén halad. A felavatás előtt álló szakaszon belül a Lunz és St. Georgen am Reith közötti szakaszt már most ki lehet próbálni. A Lunz és Waidhofen közötti teljes útvonalat (55 km) június 17-én nyitják meg „szánj időt magadra" mottóval.

Szintén röviddel az átadás előtt áll a 111 kilométeres Thayakör-útvonal, ami főként a Waidhofen és Slavonice, valamint a Göpfritz és Raabs közötti egykori vasútvonal mentén halad. A szakaszokat gyér forgalmú utak kötik össze egymással, amelyeken részben két top-kerékpárút is áthalad: az EuroVelo 13 (Iron Curtain Trail – Vasfüggöny útvonal) és a Kamp-Thaya-March-kerékpárút. Ez utóbbi az elmúlt években teljes körű megújításon esett át. Az útvonalat újra aszfaltozták, minden lehetséges veszélyforrást eltávolítottak, és optimalizálták az útbaigazító táblákat, így rendkívül felhasználóbarát lett a túraút.

Fotó: schwarz-koenig / Stern Communications


És hogy miért érdemes bringával nyaralni menni? Ebben a cikkünkben eláruljuk. Ha pedig kedvet kapott, de nem menne ilyen messzire egy jó tekerésért, a Börzsöny és a Pilis is új bringás fejlesztésekkel gazdagodott az elmúlt szezonban.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Ingyen ágy és néha meleg vacsora is jár a megfáradt bringásoknak - 2017.04.25.
Ez a közösségi oldal százhetvenöt országban kapcsolja össze a bringásokat és a potenciális házigazdákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek