Overallos barlangtúrát szerveznek a Szentgáli-kőlikba

Overallos barlangtúrát szerveznek a Szentgáli-kőlikba

Egy izgalmas, föld alatti időutazós, overallos barlangtúrára várják a barlangászni szeretőket a Szentgáli-kőlikba. A látogatók a kalandtúrán évmilliók földtörténeti eseményeivel és – az egyedülálló régészeti leletanyagnak köszönhetően – a barlangban évezredekkel ezelőtt élt elődeink életének történetével ismerkedhetnek meg - írja oldalán a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.

 

Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park / Sinka Gábor

Az útvonalon végig barlangi túrafelszerelésben és tapasztalt barlangi túravezetők kíséretében haladnak, és számítani kell olyan szakaszokra is, ahol csak négykézláb vagy hason csúszva, kúszva-mászva lehet haladni. Az átöltözés után a túrázók a bázisépülettől indulnak, a barlangot Szentgál falutól kb. 2 km-es, 20 perces könnyű sétával érik el. A túra útvonala a Szentgál bázisépülettől indulva a Szentgáli-kőlik bejárata után a Felső-terem – Régész-járat – Bejárati-akna – Nagy-terem – Travi-folyosó – Alsó-terem – Bagolyvár – Új-terem felé halad, majd a csapat ugyanezen az útvonalon tér vissza a Szentgál bázisépületig.

 

Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park / Sinka Gábor

A barlangtúra szervezői felhívják a túrázók figyelmét, hogy kényelmes alsóruházattal és pulóverrel készüljenek a barlangi overall alá (pl. melegítő). Egyéni igény szerint pedig vékony cérna- vagy gumis munkáskesztyűt, túracipőt, bakancsot vagy gumicsizmát vigyenek magukkal. De gondoskodjanak ennivalóról, személyenként 1 liter folyadékról, és újabb fél vagy 1 liter vízről a kézmosáshoz.

Overallos túra a Szentgáli-kőlikban
Találkozó: április 22. és 23., 9.30., Szentgál, Fő út 72., bázisépület parkolója
Barlangtúra (alap túra) hossza: kb. 150 méter
Időtartama: kb. 1,5-2 óra
Barlangtúra nehézsége: közepes-nehéz, barlangi overallban, fejlámpával, védősisakkal (melyeket a túra szervezői biztosítanak)
Ára: 3 000 Ft/felnőtt, 2 500 Ft/10-18 éves gyerek, a részvételhez itt kell regisztrálni
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek