» Túra

Vasárnap végigtekerhet a Rákos-patak budapesti szakaszán

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Rákos-patak Budapest kissé elfelejtett, sok helyen betonmederbe szorított vízfolyása. Kevesen tudják, hogy a városon belül szinte érintetlen területek is kísérik, és a patak számos szállal kötődik a város és országunk múltjához is: ehhez elég csak a rákosmezei országgyűlésekre gondolni. A patak városhatáron belüli 16 kilométeres hosszán erdők, rétek, kertvárosi házak, vasúti területek váltogatják egymást. Ma ez még bizonyos helyeken igen kalandos, de egy kis helyismerettel könnyen végigjárható - csábítják a szervezők a bringásokat a Rákos-patak budapesti szakasza mentén tervezett ingyenes túrára az esemény Facebook-oldalán.

A Magyar Kerékpárosklub, a Budapest Zöldutak és a Zöld XVII Egyesület április 2-ára, vasárnapra szervezett túra útvonala a patak Rákoscsabától Dunáig tartó fővárosi szakaszán halad végig. A túra egyik apropója, hogy a városvezetés elhatározta: uniós pénzből kerékpáros folyosót létesít a teljes budapesti szakaszon, ami 2-3 éven belül elkészülhet. (A Rákos-patak Népfürdő utcai szakaszán átívelő kerékpáros-gyalogos hídról itt írtunk.) A túra közben több megálló is lesz, ahol a szervezők a Rákos-patak és környékének múltjáról, természeti értékeiről és a várható fejlesztésekről beszélnek majd.

A vasárnapi túra találkozási pontja: 14 óra, Rákoscsaba vasútállomás. Akik a város belső részéről vagy Budáról jönnek, a 13:35-kor a Keleti pályaudvarról Hatvan felé induló S80 személyvonattal tudják megközelíteni a helyszínt. A túra időtartalma kb. 3,5 óra, és mivel a patak torkolatától nincs messze a Magyar Kerékpárosklub Duna-parti (13. Kárpát utca 48.) irodája, a résztvevőket frissítő várja majd. Az útvonal néhol földúton vezet, így ennek megfelelő kerékpárral érdemes jönni. Két helyen lépcsőzni is kell, tehát számítani kell arra, hogy itt tolni/cipelni kell a biciklit - tanácsolják a szervezők.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Stájerország Túl szép, hogy rövid ideig maradjunk. Fedezze fel Ausztria zöld szívét!

szalay3 új galériát hozott létre
Magyarország, Nagybörzsöny, SzG3
12 órája
Laczko új galériát hozott létre
Hall in Tirol
2 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Alpesi riviera (Svájc)
11 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Országos kéktúra 31. nap
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.