» Túra

Vasárnap végigtekerhet a Rákos-patak budapesti szakaszán

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Rákos-patak Budapest kissé elfelejtett, sok helyen betonmederbe szorított vízfolyása. Kevesen tudják, hogy a városon belül szinte érintetlen területek is kísérik, és a patak számos szállal kötődik a város és országunk múltjához is: ehhez elég csak a rákosmezei országgyűlésekre gondolni. A patak városhatáron belüli 16 kilométeres hosszán erdők, rétek, kertvárosi házak, vasúti területek váltogatják egymást. Ma ez még bizonyos helyeken igen kalandos, de egy kis helyismerettel könnyen végigjárható - csábítják a szervezők a bringásokat a Rákos-patak budapesti szakasza mentén tervezett ingyenes túrára az esemény Facebook-oldalán.

A Magyar Kerékpárosklub, a Budapest Zöldutak és a Zöld XVII Egyesület április 2-ára, vasárnapra szervezett túra útvonala a patak Rákoscsabától Dunáig tartó fővárosi szakaszán halad végig. A túra egyik apropója, hogy a városvezetés elhatározta: uniós pénzből kerékpáros folyosót létesít a teljes budapesti szakaszon, ami 2-3 éven belül elkészülhet. (A Rákos-patak Népfürdő utcai szakaszán átívelő kerékpáros-gyalogos hídról itt írtunk.) A túra közben több megálló is lesz, ahol a szervezők a Rákos-patak és környékének múltjáról, természeti értékeiről és a várható fejlesztésekről beszélnek majd.

A vasárnapi túra találkozási pontja: 14 óra, Rákoscsaba vasútállomás. Akik a város belső részéről vagy Budáról jönnek, a 13:35-kor a Keleti pályaudvarról Hatvan felé induló S80 személyvonattal tudják megközelíteni a helyszínt. A túra időtartalma kb. 3,5 óra, és mivel a patak torkolatától nincs messze a Magyar Kerékpárosklub Duna-parti (13. Kárpát utca 48.) irodája, a résztvevőket frissítő várja majd. Az útvonal néhol földúton vezet, így ennek megfelelő kerékpárral érdemes jönni. Két helyen lépcsőzni is kell, tehát számítani kell arra, hogy itt tolni/cipelni kell a biciklit - tanácsolják a szervezők.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.