» Túra

Vasárnap végigtekerhet a Rákos-patak budapesti szakaszán

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Rákos-patak Budapest kissé elfelejtett, sok helyen betonmederbe szorított vízfolyása. Kevesen tudják, hogy a városon belül szinte érintetlen területek is kísérik, és a patak számos szállal kötődik a város és országunk múltjához is: ehhez elég csak a rákosmezei országgyűlésekre gondolni. A patak városhatáron belüli 16 kilométeres hosszán erdők, rétek, kertvárosi házak, vasúti területek váltogatják egymást. Ma ez még bizonyos helyeken igen kalandos, de egy kis helyismerettel könnyen végigjárható - csábítják a szervezők a bringásokat a Rákos-patak budapesti szakasza mentén tervezett ingyenes túrára az esemény Facebook-oldalán.

A Magyar Kerékpárosklub, a Budapest Zöldutak és a Zöld XVII Egyesület április 2-ára, vasárnapra szervezett túra útvonala a patak Rákoscsabától Dunáig tartó fővárosi szakaszán halad végig. A túra egyik apropója, hogy a városvezetés elhatározta: uniós pénzből kerékpáros folyosót létesít a teljes budapesti szakaszon, ami 2-3 éven belül elkészülhet. (A Rákos-patak Népfürdő utcai szakaszán átívelő kerékpáros-gyalogos hídról itt írtunk.) A túra közben több megálló is lesz, ahol a szervezők a Rákos-patak és környékének múltjáról, természeti értékeiről és a várható fejlesztésekről beszélnek majd.

A vasárnapi túra találkozási pontja: 14 óra, Rákoscsaba vasútállomás. Akik a város belső részéről vagy Budáról jönnek, a 13:35-kor a Keleti pályaudvarról Hatvan felé induló S80 személyvonattal tudják megközelíteni a helyszínt. A túra időtartalma kb. 3,5 óra, és mivel a patak torkolatától nincs messze a Magyar Kerékpárosklub Duna-parti (13. Kárpát utca 48.) irodája, a résztvevőket frissítő várja majd. Az útvonal néhol földúton vezet, így ennek megfelelő kerékpárral érdemes jönni. Két helyen lépcsőzni is kell, tehát számítani kell arra, hogy itt tolni/cipelni kell a biciklit - tanácsolják a szervezők.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Orosházi nyár 2017 Május és augusztus között majd minden hétvégén izgalmas programokkal várunk Gyopároson!

rallymax élménybeszámolót írt
Csenge és Attila két keréken 29. nap
19 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 29. nap
19 órája
dorav új galériát hozott létre
Velencei karnevál 2016
2 napja
dorav élménybeszámolót írt
Velencei karnevál 2016
2 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.