» Túra

Vasárnap újranyílik a függőágyas Erdei Piac Budakeszin

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Hidegvölgyi park piacán a standok portékáit közvetlenül ős- és kistermelőktől vásárolhatjuk meg, a vásárlás közben függőágyakon pihenhetünk, a gyerekeket homokozóval és mászófallal kötik le, de ha nagyon akarjuk, még a helyszínen beszerzett szalonnánkat is egyből megsüthetjük.

Március 12-én vasárnap újra Erdei Piac a Hidegvölgyi erdészlaknál 8 és 15 óra között. Ha friss levegőre vágysz, esetleg kirándulnál egy jót és közben bevásárolnál, szétnéznél, és finom, termelői adalékanyagmentes enni és innivalót kóstolnál, akkor várunk - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Fotó: Mozgó Piac Facebook

Az „Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!” nevet viselő kezdeményezés az önkéntesek által megálmodott Mozgó Piac Program, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Pilisi Parkerdő Zrt. összefogásával valósult meg. A tudatos fogyasztást és a természetes eredetű élelmiszereket népszerűsítő, az ökológiai lábnyomunk méretét csökkentő kezdeményezés eddigi is különleges helyszíneken bukkant fel: irodaházakban, plázákban és állatkertekben, de erdőszélen először 2015. június 7-én szervezték meg. Ekkor közel 20 árus kínálta a portékáját a csaknem 300 látogatónak.

A havi rendszerességgel, vasárnaponként látogatható Erdei Piac helyszínéül a Budakeszi és Telki között található Hideg-völgyi erdészlak parkját választották (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg), melynek felújítását a Pilisi Parkerdő Zrt. 2014 októberében fejezte be. Ekkor bocsátották a látogatók rendelkezésére a megszépített erdei pihenőhelyet és parkolót is.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A szervezők azzal a céllal hívták életre az Erdei Piacot, hogy a természetjáró és erdőkedvelő kirándulók, illetve Budakeszi és környékének lakosai megismerjék az erdő-mező kincseit, közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak adalékanyagmentes, kistermelői és őstermelői termékeket, továbbá egy felhőtlen napot tölthessenek a szabadban, kirándulással és gasztronómiai élményekkel egybekötve.


Az Erdei Piacon nemcsak kóstolhatunk és vásárolgathatunk, de egy nyugis, felhőtlen, családi programot is lehet belőle kerekíteni függőágyban pihenéssel, kecskesimogatással, szalonnasütéssel, bográcsozással és egy klassz kirándulással kirándulással egybekötve. Ilyen piacot
legutóbb februárban tartottak, de az első igazán tavaszias hangulatú és illatú Erdei Piacra ezen a hétvégén lehet számítani.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.