Síkomornyik, kaviár, privát pálya: luxus a csúcson

Síterep, ahol komornyik hozza utánunk a proseccót. Sípálya közeli, celebekkel tömött bevásárlóutca, ahol Prada, Louis Vuitton és Dior nyitott butikot. És néhány csúcs, ahol a privát pályarendszer, és a hüttében tálalt kaviár vagy szarvasgomba is része az ellátásnak. A világ legexkluzívabb síterepeinek nyomában jártunk.

Turracher Höhe, Ausztria

Turracher Höhe Karintia és Stájerország határán található, a tengerszint felett 1763 méter magasságban, a Nockberge régió szívében. A tengerszem partján, 2400 méter magasságig felnyúló hegycsúcsokkal büszkélkedő téli üdülőhely hóbiztonsága, tökéletesen előkészített, hosszú, széles sípályái mellett például arról nevezetes, hogy a vendégeket síkomornyik fogadja a pályán.

A komornyik egész nap a síterületet járja, hogy a vendégeket tanácsokkal segítse, és hogy a sípályán kis figyelmességekkel kényeztesse: igény szerint papírzsebkendővel, szőlőcukorral, édességekkel, napvédő krémmel, alpesi tejből készült fagylalttal vagy éppen egy pohárka proseccóval. A síkomornyik munkanapja reggel a Kornockbahn mellett lévő „nappaliban" kezdődik, ahol befűt a kandallóba, és az első sívendégeket stájer almával kínálja. Ezután felül komornyikmobiljára, mellyel berobog a síterület közepére, ahol különböző helyeken megáll, és kis kiszolgáló bárokat épít fel, hogy a síelés éhes, szomjas és átfázott hőseit segítse.

Síkomornyik akcióban Galéria: Síterepek minden luxussal felszerelveFotó: Turracher Höhe Marketing

 Az egészben az a legjobb, hogy – bár nyilván nem a legolcsóbb szálláshelyek lakóinak – a síkomornyik szolgáltatás nem csak pár kiválasztottat érint. Egészen pontosan minden olyan vendégnek jár, aki a kék masnival megjelölt környékbeli szálláshelyek egyikében száll meg. A vendégek exkluzív síszafarin, holdfényes túrán, vagy hótalpas kiránduláson vehetnek részt, ugyancsak a síkomornyikkal. Részletek, résztvevő hotelek itt.

A síterep exkluzív hangulatát fokozza, hogy itt a síelés fáradalmait bensőséges, falusias alpesi kunyhókban pihenhetjük ki. A helyi szolgáltatók ugyanis az önkiszolgáló éttermekre még öntudatosan azt mondják: köszönöm, nem – fogalmaz a síterep sajtóanyaga.

Síterepek extrákkal
A síelés vagy snowboardozás önmagában is extra élményt nyújt, azonban találhatunk még extrább programokat is egyes síterepeken: szánkópályán rendezett időmérős versenyek, rénszarvas húzta hintó, sí vidámparkok ügyességi feladatokkal. Fedezze fel ön is családjával, barátaival a síterepek valódi extráit, és ehhez ne felejtsen megfelelő utasbiztosítást választani! (X)

 Lech-Zürs, Ausztria

Ausztria tőlünk legtávolabb eső tartományában, Vorarlbergben található, egymással összeköttetésben álló két síterep, Lech és Zürs a világ legexkluzívabb síhelyei közé tartoznak. A környék több mint száz luxusszállodával, festői falvakkal és összesen 305 kilométernyi precízen karbantartott pályával várja azokat, akik meg tudják fizetni az itteni sívakációt.

Lakoma alpesi hegycsúcsokkal Galéria: Síterepek minden luxussal felszerelveFotó: Christoph Schoch Photography / LechZuersTourismus

 Courchevel 1850, Franciaország

A glamúr, a kaviár és a kicsapongás téli otthona: így fogalmaz a világ legnagyobb síterepével, a Les 3 Vallées-t lezáró Courchevel 1850-nel kapcsolatban a Telegraph. Az árak csillagászatiak, cserébe az infrastruktúra pazar, ezzel arányosan az egy négyzetméterre jutó hírességek száma is megfelelően magas.

 Párizson kívül itt találhatók egész Franciaország legfényűzőbb hoteljei, és egymást érik a Michelin-csillagos éttermek. (Két Michelin-csillagosból például konkrétan öt közül lehet választani.) Ha pedig véletlenül kimaradt volna valami a bőröndből, a település főutcáján Prada, Louis Vuitton és Dior butikokban shoppingolhatunk. Így aztán nem csoda, hogy a marokkói királytól a szaúdi uralkodócsaládig mindenki ide jár csúszni – írja a Momondo.com.

St. Moritz, Svájc

És Chourchevel még mindig semmi a világ legfényűzőbb síközpontjához, a svájci St. Moritzhoz képest. Európa királyi családjaitól a hollywood-i sztárokig terjed a törzsvendégek köre - évente több mint tízezer magángép landol a síterephez közeli reptéren. A főutcán hétköznapi látványnak számítanak a lovasszánon Chanel, Bulgari vagy Pucci boltokba vásárolgatni érkező celebek.

Mesebeli Kempinski Hotel Galéria: Síterepek minden luxussal felszerelveFotó: Benno Thoma / St. Moritz Tourism

 A síterepen rengeteg luxusbár és étterem működik, közülük például a La Marmite azért érdekes, mert a világ összes hegyi étterme közül itt fogy a legtöbb kaviár és szarvasgomba – írja a Welove2ski.com. A 2486 méter magasan található étterem visszatérő híres vendégeinek skálája meglehetősen széles, Ivanka Trumptól Liz Hurley-n át Naomi Campbellig rengetegen ettek már itt. Ha ki akarja próbálni, egyrészt nyúljon jó mélyen a zsebébe, másrészt gondolkodjon előre, szezonban több héttel előre kell foglalni.

Eagle Point Resort, Utah, USA

Mi lehetne annál exkluzívabb, mint hogy egy komplett síterep álljon az ember rendelkezésére? A Utah államban található Eagle Point Resort negyven pályája és öt síliftje két hegyet köt össze, és hétköznaponként – egészen pontosan keddtől csütörtökig – bárki kiveheti privát használatra. Mindegy, hogy 20 vagy 200 barátot viszünk magunkkal, a tarifa tízezer dollár (közel hárommillió forint) naponta – de ebben már a sífelszerelések bérleti díja is benne van, írja a Telegraph.

The weekend is here! #sunset #skiutah #skieaglepoint #rideeaglepoint #utah #igutah

Eagle Point Resort (@skieaglepoint) által megosztott bejegyzés,

 Szálláshelynek a fent idézett cikk szerzője a Canyonside Lodge-ot ajánlja, ahol bár, diszkó és kültéri jakuzzik várják a megfáradt síelőket. De ha ennyi móka nem lenne elég: Las Vegas csupán húsz percnyire van a sítereptől helikopterrel.

Sun Valley, Idaho, USA

Végezetül még egy amerikai terep: az ország első luxus síparadicsoma, az idahói Sun Valley. A közelmúltig Bruce Willisnek még egy saját hegye is volt itt. De messze nem ő az egyetlen híresség, aki szereti a környéket: a Sun Valley Lodge hotel fala tele van az itt megszállt hírességek képeivel.

Our friend @natalieuhling has the right après idea. Total relaxation. #SunValley #apresski #hotpool

Sun Valley (@sunvalley) által megosztott bejegyzés,

 Többek között Clint Eastwood, Gary Cooper, Ernest Hemingway és a Kennedy-család tekint le ránk a falakról. Az Onthesnow szerint manapság simán összefuthatunk a sífelvonónál Arnold Schwarzeneggerrel, Demi Moore-ral vagy éppen Ashton Kutcherrel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek