» Túra

Művészek hagynak nyomokat maguk után az első kreatív antarktiszi expedíción

| | Nem érkezett még hozzászólás
A világ első kreatív utazása a művészeket, a tudósokat és a technológiai újítókat hozza össze a világ minden tájáról, hogy felfedezzék és sajátos látásmódjukkal mutassák be az Antarktisz univerzális kultúráját. Az Argentínából az Antarktiszra tartó 12 napos expedíció résztvevői útjuk során különböző művészeti alkotások hoznak létre.

A művészeti felfedezőút az UNESCO védnöksége alatt március 16-án indul Ushuaiaból, a világ legdélebbi városából az „Akademik Ioffe” nevű kutatóhajóval. A megállók során a részt vevő művészek különböző installációkat hoznak létre, valamint előadásokat és színjátékokat írnak és adnak elő. A műalkotások témája a mobilitás, az ökológiai kompatibilitás, a művészi kifejezőkészség és a konceptuális művészet. Az utazás során létrehozott műalkotásokat a világ kiemelkedő múzeumaiban és kiállítótermeiben fogják bemutatni. Eugene Kaspersky, a globális kiberbiztonsággal foglalkozó Kaspersky Lab alapítója is csatlakozik az Antarktiszi Biennáléhoz.

"Az Antarktisz az utolsó igazán független, szabad hely a Földön. Az 1959-es Antarktisz-egyezmény alapján, ill. a szerződéshez kapcsolódó nemzetközi megállapodások szerint a területet kizárólag az emberiség érdekében kreatív tevékenységekre és tudományos kutatás céljából használható" – mondta Alexander Ponomarev, a projekt vezetője, miközben hozzátette az Antarktisz egy olyan kontinens, amely képes arra ösztönözni az embereket, hogy átgondolják az emberiség jövőjét és kultúráját. Ez az első Antarktiszi Biennálé pedig egy jó lehetőség arra, hogy az utazás során átértékeljük az életet a bolygónkon - tette hozzá.

Az Antarktiszi Biennálét Alexander Ponomarev művész, tengerész és filozófus kezdeményezte, aki már számos expedíciót vezetett az Antarktiszra. Ponomarev több mint 100 művészeti projektet, kiállítást és rendezvényt szervezett már. Az Antarktiszi Biennálé célja, hogy a művészet által egy olyan interkulturális és interdiszciplináris kommunikációs platformot teremtsen a társadalmi vagy természeti korlátokba ütköző ügyeknek, amelyek támogatására nem jut elegendő erőforrás vagy emberség - olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.