» Túra

Jeges bulit tartanak a siófoki jégpályán vasárnap

| | Nem érkezett még hozzászólás
A programok ingyenesek, a jégen DJ-szettekre lehet majd csúszkálni, a büfékben pedig forralt borral, teával, lángossal és sült kolbásszal várják a korizásban, fakutyázásban megfáradtakat.

Amióta megnyíltak a Balaton hivatalosan kijelölt jégpályái, a települések igyekeznek mellé hétvégi programokat is szervezni. Földváron például szombaton, Siófokon pedig vasárnap tartanak ingyenes programokkal dúsított Jégvirágos Déli Party-t az Ezüstparton, az Arany János utca végénél található jégpályán. A buli délután két órakor a gyerekek sportversenyével kezdődik, majd három órától egy jégszobrász bemutatót tartanak, amelynek résztvevői jégpoharakból fogyaszthatják a Konyári Pincészet Loliense Cuveé borát. Ezt a bort választották egyébként tavaly augusztus 20-án a 2017-es év Város Borának.

Fotó: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

A jégszobrok között a város szimbóluma, a több mint 100 éves víztoronynak jégből készített mása is felépül. Ha az időjárás is úgy akarja, akkor délután 3 és 4 között még jégvitorlázni is lehet majd, amelyet a Siófoki Vízisportkör Jégvitorlás Szakosztálya biztosítja az ingyenes eszközöket. 

A Balaton jegén kijelölt és kedden megnyílt 200x400 méteres jégpálya – ha a csapadék vagy jégviszonyok miatt nem rendelnek el üzemszünetet - reggel 9 óra és délután 17 óra között tart nyitva. Ezen időszakban egészségügyi ellátást is biztosít az önkormányzat pályát üzemeltető cége, a Balaton-parti Kft. A jeget rendszeresen takarítják, biztosítanak illemhelyet, az öltözködéshez pedig sörpadokat tettek ki. A pálya mellett ingyen lehet fakutyát kölcsönözni, és a jéghokisok is találnak majd felállított kapukat a jégen.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.