» Túra

GPS-adatokkal bővült túrakalauz jelent meg a Magas-Tátráról

| | Nem érkezett még hozzászólás

A napokban két magyar nyelvű útikönyv is megjelent Szlovákiáról. A Magas-Tátra túrakalauz és a Tematikus utak Szlovákiában a szomszédos ország kis méretéhez képest számos látnivalójának felfedezéséhez kínál segítséget - írja a Turizmus.com.

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal támogatásával megjelent Magas-Tátra túrakalauz elődje már három kiadást megért, szerzője, Nagy Árpád gyakorló túravezető öt év után frissítette könyvében a térségről szóló tudnivalókat.

A 336 oldalas túrakalauzban a fő hangsúlyt továbbra is a túraútvonalak leírására és helyszíneinek ismertetésére helyezi, de ezeket saját GPS-es mérési adataival (magassági pontok, az út hossza és a megtételéhez szükséges idő), valamint a bejárás során szerzett személyes tapasztalataival egészítette ki.

Így az útra kelők számára pontosabban tervezhető, hogy mennyi idő alatt lehet teljesíteni a kitűzött célt. Emellett naprakész információkat találnak a kötetben olyan fontos szolgáltatásokról, mint a közeli szálláshelyek, a sípályák és a felvonók működése, miközben térképvázlatok is segítik a helyszínen történő tájékozódást.

Szlovákia tematikus útjain a gótikus örökséggel, a fatemplomokon vagy a középkori várakon át a sör- és bortúrákon keresztül ismerkedhetünk meg a térség történelmével  – ezeket rendezte egy kötetbe Barna Béla és Pusztay Sándor a Tematikus utak Szlovákiában című útikönyvben. Mindemellett a világörökség-helyszínek, az ásványvizek, a bányászati hagyományok, a fürdővárosok és a zarándoklatok iránt érdeklődők is találnak maguknak kapcsolódó tematikus utat Szlovákiában.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.