Bibliai állatokat bemutató túra indul a Budakeszi Vadasparkban

Az ingyenes vezetett túrákon idén is testközelből lehet megismerkedni a Bibliában szereplő állatokkal, miközben számos velük kapcsolatos történetet is hallhatnak a látogatók.

Fotó: Budakeszi Vadaspark

A vadaspark főbejárata mellett látható Élő Betlehemet a két barival két hétvége óta – hétköznapokon pedig állatok nélkül – nézhetik meg a látogatók mint a karácsonyi ünnepkör egyik jellegzetes jelenetét. A Bibliában azonban rajtuk kívül is számos kisebb-nagyobb állat felbukkan. Nemcsak Noé bárkájának történetében olvashatunk legtöbbjükről, de számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak, és több olyan történet is akad, melyben mellék- és főszereplőként is találkozhatunk velük. A Budakeszi Vadaspark ezeket az állatokat mutatja be a karácsony előtti időszakban - olvasható a park közleményében.

A szakvezetés közben, a vadasparkban sétálva a résztvevők számos érdekességet ismerhetnek meg a Szentírásban szereplő állatokról. Zoopedagógus kíséretében mindenki
megtudhatja, hogy mi volt az első nevén nevezett állat, ami a Bibliában szerepelt. Hogy mit jelent a „tiszta" és „tisztátalan" állat kifejezés, és, hogy például melyek voltak az áldozati, és melyek az emberi tulajdonságokat szimbolizáló állatok.

Az ingyenes bibliai szakvezetések időpontjai
December 12. (hétfő) – 10.00, 10.30
December 13. (kedd) –10.30
December 14. (szerda) –10.30
December 19. (hétfő) –10.00
December 21. (szerda) –10.30
December 22. (csütörtök) –10.30
A szakvezetésekre előzetes regisztrációval Mészáros Orsolyánál (meszaros.orsolya@bkvp.hu) lehet jelentkezni.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek