Az idén a föld alatt kell keresni a Mikulást

A hagyományokhoz híven a balatonfüredi Lóczy-, és a balatonedericsi Csodabogyós-barlangba is ellátogat a Mikulás a hétvégén. Érdemes minél előbb jelentkezni a kedvezményes családi túrákra.

Unja a gyerek a plázás Mikulást, és jobban örülne valamilyen izgalmasabb helyszínnek? A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark egyik legszebb felszín alatti birodalmában, a Lóczy-barlangban is lesz az idén Mikulásprogram. A barlangban lámpások fognak világítani, a látogatókat Szent Miklós püspök, az első Mikulás életéből életképekkel várják. Végigsétálva a barlangon, minden állomásnál egy-egy rövid történetet hallhatnak a résztvevők.

Fotó: Egri Csaba, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

A barlang környéki erdőben kis papírmikulásokat kereshetnek a gyerekek, akinek sikerül megtalálni egyet, ajándékot kap. A program időtartama fél óra, hétköznap csoportok jelentkezését várják, december 4-én pedig a kisgyermekes családokat. A jelentkezési határidő december 2. További információt itt talál!

A balatonedericsi Csodabogyós-barlangban az "Overallos Mikulás" alkalmából kedvezményes belépőjegyekkel (10-18 éveseknek 3000 Ft, felnőtteknek 5000 Ft) várják a túrázókat december 3-án és 4-én.

A szervezők azt kérik, hogy a program előtt mindenképp tájékozódjon a túra nehézségéről. Az időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő viselése ajánlott, és fontos, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen meg a helyszínre. Jelentkezés itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek