Pop-up étterem nyílik a Mount Everesten

James Sharman, a Noma étterem egykori szakácsa a Mount Everest alaptáborában főz két héten át.

"Amikor azt hittük, a pop-up műfajban már nem lehet újat mutatni, valaki még magasabb szintre emeli azt. Szó szerint. A Noma egykori szakácsa, James Sharman decemberben felküzdi magát a Mount Everest alaptáboráig és nyit egy olyan éttermet, amilyet még soha senki" - írja a Dining Guide.

A séf halászni tanul a helyiektől Dél-KoreábanFotó: One Star House Party

Az egyedülálló kezdeményezés a One Star House Party nevű sorozat legújabb állomása, melynek keretein belül a séf 20 hónap alatt 20 országban ad vacsorákat. Négy barátja (köztük a Soho House egykori managere és a Ledbury egyik séfje) minden hónapban máshol ver tábort, hogy ott aztán három hét alatt előkészítse az egy héten keresztül működő éttermet. A Mount Everest lesz a sorozat negyedik állomása, Peking, Ho Chi Minh és Bangkok után.

Sharman hagyományos nepáli menüvel készül, de erről több részletet még nem tett közzé. Azt azonban már lehet tudni, hogy a mulatság nem lesz olcsó, hiszen az alaptáborba eljutni már önmagában több, mint ezer dolláros kiadást jelent.

A sorozat következő állomásai talán kárpótolhatják a lemaradókat: Reykjavík, Tasmánia és Buenos Aires sem tűnik rossz helyszínnek, és akkor azt a tervet még nem is említettük, hogy Sharman egy vonaton is akar főzni, ami India teaföldjein robog át.

A Noma éttermet, amely a koppenhágai kikötő egykori raktárában működik, a Restaurant című brit magazin 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben a világ legjobbjának minősítette. A hely 2016 végén bezár, René Redzepi séf egy Koppenhága közepén álló "farmon" nyitja meg újra a trendalkotó helyet.

2003-as alapítása óta a Noma főként a skandináv konyha hagyományos ételeit kínálja, de kapható itt több szokatlan specialitás is, mint a sóskás káposztalevél, az algás szelet vagy virágos torta, valamint a zsázsás-menyhalmájas homár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek