» Túra

Száz tárogató szólal meg egyszerre az Andrássy-kastélyban

| | Nem érkezett még hozzászólás
A tiszadobi Andrássy-kastélyban komolyzenei csemege, a siroki Barlangvárban várünnep várja a látogatókat ezen a hétvégén.

Ezen a hétvégén rendezik meg Szerencsen, a Rákóczi Várban az Országos Tárogatós Találkozót a vajai Rákóczi Tárogató Egyesület szervezésében. A rendezvényre Magyarország minden vidékéről, valamint a határon túlról is érkeznek tárogatósok, akik a program ideje alatt különböző helyszíneken adnak hangversenyeket.

A tiszadobi Andrássy-kastély
A tiszadobi Andrássy-kastélyFotó: Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ

Június 11-én, szombaton, 16.00 órától például a találkozó résztvevői igazi zenei különlegességet kínálnak a felújított, és a közelmúltban megnyílt Andrássy-kastély látogatóinak. Az eseményen csaknem száz tárogató hangszer szólal majd meg egyszerre a kastélyparkban. A tárogató a magyar történelem kísérője a honfoglalástól napjainkig, és magyar hangszerként tartják számon az egész világon. A tárogató a Hungarikum Bizottság döntése alapján kiemelkedő nemzeti érték címet kapott és a legmagasabb elismerést is elnyerte: a tárogató hungarikummá vált. A hangversenyt rossz idő esetén a kastély épületében rendezik meg. A hangverseny a kastélybelépőjegy megváltásával hallgatható meg.

Szintén a Forster Központ fenntartásában működő siroki Barlangvárban június 11-12- én immár huszadik alkalommal rendezik meg a Siroki Várnapokat. A kétnapos családi program hagyományőrző bemutatókkal, lovagi tornával, légishow-val, ragadozó madár bemutatóval, koncertekkel, gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal és az elmaradhatatlan tűzijátékkal várja a látogatókat.

Fotó: Siroki vár / Facebook

Lesz majd többek között zoknicsata a Nánai Solymos Vitézek közreműködésével, versenyeznek majd hobbiíjászok, lehet hőlégballonozni, láthatjuk majd Kálmán Imre: Csárdás királynőjét, a The Mad Circus-Rockabilly Show zenekar koncertjét, miközben lesz erős ember verseny, ökölvívó verseny és Kurul dobkoncert is. A Babszem Jankó Gyermekszínház bemutatja Ilók és Mihók előadását, fellép majd Wolf Kati, és a főzőverseny mellett lesz majd macok és krumplipogácsa készítés és kóstolás is. Bővebben a programról itt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.