» Túra

Nemzetközi építészeti díjat nyert a Galya-kilátó

| | Nem érkezett még hozzászólás
Elnyerte a közönségdíjat a galyatetői kilátó az amerikai Architizer online építészmagazin nemzetközi építészeti versenyén, az építészet és felújítás kategóriában.

Mi is szavazásra buzdítottunk, amikor megtudtuk, hogy a megújult kilátót egy nemzetközi zsűri is beválogatta az Architizer A+ Awards Architecture+Renovation kategóriájának legjobbjai közé. A Galya kilátó nemzetközi szinten is sikert aratott: elhozta a közönségdíjat. 

A versenyt immáron negyedik éve rendezik meg, a cél pedig az, hogy megmutassák: az építészet a mindennapok szintjén is hatással van az életünkre, írja a hg.hu. "Nem csak tárgyi kultúránk, hanem építészetünk is – sokszor a design és a formatervezés révén – a funkció és a minél nagyobb hasznosíthatóság szolgálatában áll, így komoly társadalomformáló ereje lehet."

A kilátó Kovács Csaba, Vass-Eysen Áron és Szenthe Ágoston – a Nartarchitects építésziroda munkatársainak tervei alapján újult meg. Októberben már megnyerte a Média Építészeti Díjának "Épület" kategóriáját, és a közönségdíjat is elhozta. 

A 990 méteres magasságban fekvő Péter-hegyese kilátóba puritán, de árammal és wifivel ellátott, egyenként öt férőhelyes ún. hegyi bivak szobát építettek. A szállás fala nyers beton, kerek színes kajütablakokkal tagolva. 

A kilátó közelében található bakancsos szálláson a vendégeknek a folyosón helyeztek el egy nagyobb zárt szekrényt, de a szobákban az ágyak melletti kisebb zárt-, és éjjeli szekrényekben is tárolhatják egy-egy napig személyes dolgaikat. A ház nyitott polcain áramvételi lehetőség és 360 fokban állítható éjjeli lámpát is talál a turista. Minden szekrény és ajtó a turista jelzéssel ellátott vendég-kártyával lesz majd nyitható. A ház első emeletén 2-4 személyes fürdőszobás lakrészeket alakítottak ki.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.