Csillagnéző éjszakai túrák mesés helyeken

Csillagnéző túrákat szerveznek a hazai nemzeti parkok április 15-17-én. Szakképzett túravezetők segítségével tanulmányozhatjuk az éjszakai csillagképeket, illetve a fényszennyezés hatásait.

 

A csillagséták programsorozat bepillantást enged a nemzeti parkok éjszakai világába. Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a csillagos égboltban gyönyörködhetnek, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik a nemzeti parki „csillagséták" kirándulói. A szakképzett túravezetők irányításával zajló túrákon maradandó élményekben részesülhet minden résztvevő, olvasható a magyarnemzetiparkok.hu-n.

Fotó: Magyar Nemzeti Parkok


Főleg a zavaró, városi fényektől távol eső programokat kínálnak ezen az éjszakán a Magyar Nemzeti Parkok. A csillagles mindenhol része a kínálatnak, ez egészül ki változatos programelemekkel. Több helyen – köztük a két hazai csillagoségbolt-park egyikében, a Zselici Tájvédelmi Körzetben vagy a Hortobágyi Nemzeti Parkban – a kontinensen is egyedülálló látványban lehet része azoknak, akik vállalkoznak az éjjeli kirándulások valamelyikére.

A Budai Sas-hegyen április 16-án, 18.30-kor kezdődik a túra, amelynek keretében a Sas-hegy különleges flóráját és faunáját kehet tanulmányozni, és lesz szó a fényszennyezés élőlényekre és emberre gyakorolt hatásaira is. Bakonybélben szombaton este 8-tól startol a csillagképnézés: a Csillagda kupolájában távcsövekkel veheti szemügyre az érdekesebb csillaghalmazokat, galaxisokat, színes csillagpárokat. Felhős időben rendhagyó tárlatvezetésen és planetáriumi programon vehet részt.

A túrák részletes leírása itt található, bizonyos programokra előzetes bejelentkezés szükséges!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek