Tudja, mi az az E-tanösvény? Fotózzon rajta és nyerjen!

Fotópályázatot hirdetett a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a cél az E-tanösvények természeti értékeinek bemutatása. A képeket 2016. október 15-ig várják emailben.

A pályázók két kategóriában indulhatnak az E-tanösvényeken készült felvételekkel. Az 1. kategória (egyéni látogatók) résztvevői tanösvényenként maximum 3 fotót küldhetnek be a pályázatra, mely a tanösvény bármely részét jeleníti meg. A 2. kategória résztvevői (családok, osztályok, csoportok – 5 főtől) maximum 5 felvétellel indulhatnak a pályázaton. A képek közül mindegyiknek a tanösvényen kell készülnie, egy a tanösvény indító táblánál készült csoportkép legyen, a többi 4 témája tetszés szerinti.

A pályázaton való részvétel ingyenes.

Fotó: Badari-Csiszár Angéla - Gemenc Zrt.

 De mi az az E-tanösvény?

A táblás és nyomtatott vezetőfüzetes tanösvények mellett a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén 10, úgynevezett „E-tanösvény" várja a látogatókat. Mindegyiken egy általános tájékoztató, indító tábla található, majd az útvonalakon az állomásokat fákra, vagy kövekre festett számok jelzik. Az egyes állomáshelyekhez tartozó ismertetőt a túrázók a letöltött vezetőfüzetekből olvashatják el, amelyeket innen lehet letölteni.

Tudnivalók a pályázatról

  • A pályázatokat szakértőkből álló zsűri bírálja el, a legjobb pályázatok alkotóinak jutalma kategóriánként a következő:

1. kategória: a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ajándékcsomagja.

2. kategória: ingyenes látogatás Pécsett a Tettyei Mésztufa-barlangban, szakvezetés a Pintér-kert Arborétumban, foglalkozás a Tettye oktatási Központban.

  • A képeket jpg képként, minimum 1024x768 px felbontásban, e-mailben várják. A képek file-mérete egyenként legfeljebb 5 MB legyen. Kisebb képmanipuláció megengedett (színkorrekció, élesítés, apró hibák retusálása), az eredeti képek tartalma nem változtatható meg, célja csak a képek minőségének javítása vagy esztétikai értékének növelése lehet. Számítógéppel létrehozott, vagy olyan képek, amelyeknek az eredeti tartalmát megváltoztatták, nem vehetnek részt a pályázaton.
  • A képeket ide az e.tanosveny@gmail.com címre várják 2016. október 15-ig. A pályázó adatait a kísérő e-mailben kell megadni (a pályázó neve; cím, ahova a szervezők a nyereményt eljuttathatják – magánszemélyeknél otthoni cím, intézményeknél – iskola – az intézmény címe), a tárgy „Fotópályázat".
  • Az értékelés 2016. október 24., hétfőn zajlik, a nyertes pályázók postán kapják meg a díjat.
A 2016. április 1-jén induló pályázat célja az alább felsorolt E-tanösvények természeti értékeinek bemutatása:
AMMONITESZ TANÖSVÉNY – Villány (Villányi Templom-hegy Természetvédelmi Terület)
CIKTA TANÖSVÉNY – Nagydorog, Szenes-legelő (Dél-Mezőföld Tájvédelmi Körzet)
DENEVÉR TANÖSVÉNY – Abaliget (Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet)
ELTŰNT PUSZTÁK NYOMÁBAN TANÖSVÉNY – Kakpuszta (Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet)
FEKETE HARKÁLY TANÖSVÉNY – Kaposvár-Töröcske (Zselici Tájvédelmi Körzet)
KÖVIRÓZSA TANÖSVÉNY – Kővágószőlős, Jakab-hegy (Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet)
KISMÉLY-VÖLGYI PRO SILVA TANÖSVÉNY – Kismély-völgy (Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet)
ÓBÁNYAI PRO SILVA TANÖSVÉNY – Óbánya (Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet)
TŐZIKE TANÖSVÉNY – Kakpuszta (Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet)
ÜRGE TANÖSVÉNY – Paks (Dél-Mezőföld Tájvédelmi Körzet)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek