Túrázzon a tavaszi pompába öltözött Gemenci erdőben!

A Gemenc Zrt. a bakancsos turistáknak szervez erdei kisvonattal és sétahajóval kombinált gyalogtúrákat áprilisban. A túravezetőkkel ezúttal a közönség elől máskor elzárt területeket is bejárhatják.

 

Forgó-tó tanösvény
Galéria: Túrázzon a tavaszi pompába öltözött Gemenci erdőben!
Fotó: Badari-Csiszár Angéla / Gemenc Zrt.

 

Április 9-én, szombaton a Gemenci erdő északi kapujából, a Gemenci Erdei Vasút Keselyűsi Fogadóépületétől erdei vasutazással kombinált gyalogtúrán mutatja be az erdőgazdaság a Gemenci erdő északi részét, érintve a környékbeli tavakat és réteket. A vasútról leszállva a gyalogtúra az Alsó-Gemenci erdőrészben, a Forgó-tó és a Keselyűsi tanösvény mentén vezet.

Egy másik, de szintén szombat tíz órakor kezdődő túra a Gemenc déli bejáratától, a pörbölyi Ökoturisztikai Központtól indul. A túrán a nagyrezéti erdőrészben sétálva ismerhetik meg az ártéri erdő madárvirágát a kirándulók, benne a Rezéti-Duna gémtelepével, ahol több száz gém fészkel. Az útvonal érinti a turistautak által elkerült Gyékényes legelőt. Az ártéri erdőben a védett növények, gyöngyvirág és tőzike is nyílik.

Április 16-án, szombaton Bajáról és a Szekszárdhoz közel eső Gemenc Duna-parti kikötőből indul sétahajó a Gemenci erdő fokozottan védett és ritkán, csak szakvezetővel látogatható különleges tájára. A bajai Gemenc Vándorponttól induló hajó a Veránka-szigeten köt ki, ahol nyolc kilométeres gyalogtúrán ismerkedhetnek meg a résztvevők a fészkelő madarak miatt csak korlátozottan bejárható területtel, amely többek közt réti sas, barna kánya és fekete gólya élőhelye.

Gemenci sétahajózás
Galéria: Túrázzon a tavaszi pompába öltözött Gemenci erdőben!
Fotó: Badari-Csiszár Angéla / Gemenc Zrt.

 

A túrákról részletesen ezen az oldalon találnak részletes információt.

Program Vonatindulás Keselyűsből Sétahajó indulása Vonat visszaindulása Érkezés Keselyűsbe
Délelőtt 11:15 12:00 13:45 14:10
Délután 13:00 13:45 15:25 15:50
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek