» Túra

Májusban nyílik hazánk legnagyobb bringás központja a Tisza-tónál

| | Nem érkezett még hozzászólás
Kerékpárszerviz, vizes blokkok, öltöző, 300 kölcsönözhető bicikli és ingyen wifi - hamarosan átadják az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros központját, amely május végétől fogad vendégeket.
Fotó: Bugány János / Gyere a Tisza-tóra blog

A Tisza-tó szeretne a síkvidéki kerékpározás központjává válni, ezért hamarosan átadják az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros központját, amely május végétől fogad vendégeket, egész éves üzemeléssel, nyáron hosszított nyitva tartással. A beruházás csaknem egymilliárd forintba került - írja a Turizmus.com. 

A földszinten fogadócsarnok, információs pult, kerékpárszerviz és -kölcsönző áll rendelkezésre 300 prémium kategóriájú biciklivel. Az első emeleten szociális helyiség, vizesblokkok, zárható öltözők szolgálják majd a vendégek kényelmét, a második emeleten pedig panorámás kávézó. Az egész épületben elérhető a wifi, és készült egy mobilalkalmazás is, amely képes leírásokkal segíti a tó körüli kerékpározást.

Fotó: Bugány János / Gyere a Tisza-tóra blog

Még az emeletre is felbringázhatunk

Az épület különlegessége, hogy körülötte ívelt felhajtó, kerékpáros rámpa fut egészen a második emeletig, így mindegyik szint biciklivel is megközelíthető. Beszereztek egy quadot is, amely kerékpárszállítós utánfutóval siet majd a szervizelésre szorulók segítségére, illetve utánfutós mikrobusz segíti a családokat, ha a kisebb gyerekek feladnák a tekerést.

A tiszafüredi centrumhoz kerékpárút-fejlesztés is kapcsolódik majd, melynek keretében a tó körüli kerékpárutat összekapcsolják az EuroVelo hálózattal és megépítik a hiányzó 8 kilométeres szakaszt, amely Tiszafüredet Poroszlóval köti össze. A kiviteli tervek elkészültek, nehézség, hogy az útvonal összesen egy kilométernyi kerékpáros híd (4 különálló híd) megépítését is szükségessé teszi.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Stará Ľubovňa (Ólubló), SzG3
18 órája
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Levoca (Lőcse), SzG3
18 órája
cobranco élménybeszámolót írt
"Haramiák földjén" (Déli-Kárpátok)
2 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Alpokon át 11. nap
3 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.