Farkasokkal játszhatnak a lappföldi luxusbungaló vendégei

A norvégiai Polar Parkban megszállók farkasüvöltésre alhatnak el, nappal pedig nemcsak megcsodálhatják, hanem meg is simogathatják a farkasokat.

A világ legészakibb vadvilági parkja 1994-ben nyílt meg, Lappföld Norvégiához tartozó területén, Bonesveien közelében. A Polar Park nemcsak a lenyűgöző táj és a nyugalom, hanem a hét egyedből álló szürkefarkas-horda miatt is nagyon népszerű a hely.

Polar Park Arctic Wildlife Center

 A sarkvidéki parkban, a farkasok élőhelyének kellős közepén nyílt meg 2015 végén a Wolf Lodge nevű luxus szálláshely, írja a cnn.com. A vendégek éjszakánként farkasüvöltésre alhatnak el, de napközben is közelről csodálhatják az állatokat a hotel hatalmas üvegablakain keresztül.

Bár a farkasok nem a vadonban nevelkedtek, van, amelyik jobban hozzá van szokva az emberekhez, és van, amelyik kevésbé, ezért három falkában élnek. A Sarkvidéki Park igazi "farkasközeli" élményeket kínál. A vendégek találkozhatnak a farkasokkal és ha merik, meg is simogathatják őket.

Stig Sletten, a park egyik vezetője szerint rengeteg a negatív előítélet a farkasokkal szemben Norvégiáben és az egész világon. "Az egyik legfontosabb célunk, hogy megmutassuk a helybélieknek és az idelátogatóknak a ragadozók életét és azt, hogy mit jelent megóvni Norvégia természeti örökségét. A farkasainkkal való találkozás után sok látogató véleménye megváltozik a farkasokról".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek