Kísértetkastélyt is érint az új amerikai túraútvonal

A Blue Ridge-túraútvonal Észak-Amerika egyik leglátványosabb, de még kevéssé ismert nemzeti parkján halad át, és remélhetőleg látogatók ezreit vonzza majd évente. A hírhedt Biltmore-birtokot is érinti.

A lonelyplanet.com-nak nyilatkozó illetékesek szerint az észak-karolinai Blue Ridge Heritage út nem egy szokványos A-ból B-be vezető útvonal. A utazók QR kódokat kapnak a jelzéseknél, így okostelefonjaikkal is feltérképezhetik a közelben levő pihenőket. A cél az, hogy arra ösztönözzék a látogatókat - és a helyieket -, hogy olyan látnivalókat fedezzenek fel, amelyekről még nem tudtak. 

Fotó: George Rose - Getty Images

A legismertebb látnivaló egyértelműen a kísértetjárta helynek is tartott Biltmore-birtok. A legenda szerint időnként mániákus nevetés hallható a kastély 250 szobáján keresztül, ami pedig a szellemeket illeti, egy pezsgőző fekete ruhás nő mellett egy fejetlen macska is kísért. A birtok egymillió látogatót vonz minden évben, de az útvonal bevezetésével a helyi utazási irodák azt remélik, a látogatók felfedezik a környéket is.

Olyan látnivalók várják még a turistákat, mint a Linville Caverns barlangjai, vagy a hatalmas Looking Glass szikla, ahonnan lenyűgöző a panoráma, a cseroki indiánok történetét bemutató múzeum és a 16. századot idéző indián falu is.

Az útvonal weboldala itt található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek