260 millióból épülő kerékpárút köti össze Ságvárt és Siófokot

260 millióból épülő kerékpárút köti össze Ságvárt és Siófokot

Már javában épül a Ságvár települését Siófokkal összekötő kerékpárút, amely kapcsolódik a Balatoni körúthoz, segítve a települések, a térség turisztikai vonzerejének növekedését.

A 65. számú főút Ságvártól Siófokig több kisebb helyi vállalkozás számára ad helyet, melyek elérése a gépjárművel nem rendelkező munkavállalók számára is egyszerűbbé válik. A ságvári lakosok könnyebben és biztonságosabban érik el Siófok várost munka, ügyintézés, szolgáltatás és sport terén. A célok között a biztonságos közlekedés is jelentős szerepet játszik. A projekt segíti a felzárkózást az elmaradottabb területeknek, mivel a két település összekapcsolása térségi kerékpárúttal nem csak gazdasági, de társadalmi és kulturális fejlesztést is eredményez - olvasható a közleményben.

A kerékpáros közlekedést választó siófoki és ságvári lakosok száma évről-évre nő, ezáltal a
kerékpárút fejlesztés iránti igény is folyamatosan növekszik. A megvalósítandó Ságvár-Siófok közötti kerékpárút szakasz a helyi, helyközi és hivatásforgalmi funkció mellett turisztikai feladatot is ellát. A Közlekedési Operatív Programnak köszönhetően Ságvár község a beruházáshoz 104 millió, Siófok városa pedig 155 millió forint támogatást kapott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek