» Túra

Készüljön: rendhagyó túra lesz a Vértesben

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Geotóp napok idei eseménysorozatának kiemelt programja egy 10 és egy 18 km-es túra lesz október 11-én, Miről mesélnek a kövek?" címmel.

Az immár nyolcadik alkalommal meghirdetett Geotóp nap olyan ismeretterjesztő kezdeményezés, amely népszerűsíti a természetjárást, ötvözve a földtudomány megismertetésével - írja az MTI.

A Miről mesélnek a kövek? elnevezésű túrát negyedik alkalommal hirdetik meg általános- és középiskolások, valamint családok és természetjárók számára. Az esemény ötletgazdája Csorvási Nikolett, aki az 50 tehetséges magyar fiatal program idei felfedezettje.

Ha kedvet kap a túrázáshoz, október 11-én földtudományi szakvezetés segítségével ismerkedhet meg a különböző geológiai képződményekkel. A kiindulópont a Vértesben található Gánt, és 10, illetve 18 kilométeres távok közül választhat.

A túra állomásain - barlangoknál, bányákban, sziklákon - túravezetők mesélnek a képződményekről és felszíni formákról. A gánti kirándulás társszervezete, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park standdal, foglalkozással és játszóházzal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, az út végén pedig zsíros kenyeret kínálnak.

A Geotóp napok szervezésében szombaton további földtudományi értékben gazdag területeken - Aggteleken, Budapesten a Sas-hegyen, Csákváron, Cserépfalun, Pécsen, Pilisszentlászlón, Pulában, Pusztamaróton, Somlóvásárhelyen, Tarpán, Tatán, Tihanyban és Zircen - tehetnek felfedező sétákat a természet közelségére vágyók.

A kalandozások célja, hogy olyan helyekre jussanak el a túrázók, ahol a természet leglátványosabb és legjellegzetesebb képződményei találhatók meg.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
3 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
3 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.