» Túra

A semmibe nyúló kilátó, amelyhez 62 méteres függőhíd vezet

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az osztrák Hochkaron új túraútvonal kínál különleges körpanorámát, de a legfőbb látványosságot a sziklából kinyúló Skytour kilátóplatform és a 62 méter hosszú függőhíd jelenti.

Hochkaron az új kilátóplatform acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából, amelyre ha valaki kilép nemcsak a 120 méteres mélységbe láthat le, de a tájban is több kilométeres távolságban gyönyörködhet. Alsó-Ausztria legmagasabban elhelyezkedő kilátójából, a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni, vagyis a Keleti-Alpok egész térsége belátható.

Igazi körpanoráma

A kiindulópont a Hochkar hegyi állomás, ahonnan tovább kell haladnunk a menedékház és az adótorony mellett, hogy elérjük a túraút második újdonságát, a 62 méter hosszú függőhidat. Erről északnyugati irányba lélegzetelállító kilátás nyílik a Duna völgyéig, és még annál is tovább, mélyen a Waldviertelbe és a Weinviertelbe. A 360oSkytour Hochkar kilátóplatform a mintegy egy kilométer hosszú kör-túraútvonalnak a része a Göstlinger Hausbergen.

A kilátóplatform után egy kisebb hídon és sziklák mentén érünk vissza a hegyi állomáshoz. Aki a csúcstámadás élményére is vágyik, hétszáz méteres, kényelmes séta után érhet fel, és beírhatja a nevét az ott elhelyezett könyvbe.

Hochkar hegye télen-nyáron

A 360o Skytour kiépítésével a Hochkar immár nem csupán Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő síparadicsoma, de nyáron is vonzó célponttá vált, hiszen a Mostvierteli Alpok legjobban kiépített kirándulóhelyei közé tartozik. Az Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok. Tulajdonképpen minden megvan itt, ami a Keleti-Alpok térségére jellemző - írja az alsó-ausztriai régiós közlemény.

360o Skytour Hochkar

A kilátóhoz a felvonó Hochkaron szeptember 27-ig hétfő kivételével naponta 9:00 és 16:00 között közlekedik, de rossz idő esetén nem üzemel. További információt ide kattintva talál.

 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.