» Túra

Az Erdei Piacon függőágy is van

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az Erdei Piac egy picit más a szokásos szombati zöldséges standok végigbóklászásához képest. És nemcsak azért, mert a Hideg-völgyi park piacán a standok portékáit közvetlenül ős- és kistermelőktől vásárolhatjuk meg. Hanem például azért, mert vásárlás közben függőágyakon pihenhetnek a cipekedők, a gyerekeket homokozóval és mászófallal kötik le, és ha valaki nagyon akarja, egyből megsütheti a helyszínen beszerzett szalonnáját is.

A régi piacok önfeledt közösségépítő hangulatát, a természet szépségét és rekreációs erejét, valamint a magyar kistermelők által szolgáltatott minőségi portékákat a Parkerdő által nemrégiben felújított helyszínen sikerült egyesíteni - olvasható a Pilisi Parkerdő hírlevelében.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az „Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!” nevet viselő kezdeményezés az önkéntesek által megálmodott Mozgó Piac Program, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Pilisi Parkerdő Zrt. összefogásával valósult meg. A tudatos fogyasztást és a természetes eredetű élelmiszereket népszerűsítő, az ökológiai lábnyomunk méretét csökkentő kezdeményezés eddigi is különleges helyszíneken bukkant fel: irodaházakban, plázákban és állatkertekben, de erdőszélen először 2015. június 7-én szervezték meg. Ekkor közel 20 árus kínálta a portékáját a csaknem 300 látogatónak.

A havi rendszerességgel, vasárnaponként látogatható Erdei Piac helyszínéül a Budakeszi és Telki között található Hideg-völgyi erdészlak parkját választották, melynek felújítását a Pilisi
Parkerdő Zrt. 2014 októberében fejezte be. Ekkor bocsátották a látogatók rendelkezésére a megszépített erdei pihenőhelyet és parkolót is.

A szervezők azzal a céllal hívták életre az Erdei Piacot, hogy a természetjáró és erdőkedvelő kirándulók, illetve Budakeszi és környékének lakosai megismerjék az erdő-mező kincseit, közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak adalékanyagmentes, kistermelői és őstermelői termékeket, továbbá egy felhőtlen napot tölthessenek a szabadban, kirándulással és gasztronómiai élményekkel egybekötve.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara védjegye pedig garanciát jelent arra, hogy többek között a kézműves sajtok, sörök, lekvárok, szörpök, hústermékek, füstölt áruk, pisztrángok, sült kolbászok, gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények és zöld fűszerek valóban elsőrangú, hazai forrásoktól származzanak.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az Erdei Piac már a különleges helyszíni adottságai miatt is többet kínál egy hagyományos piacnál. A standokon roskadozó finomságok és gasztronómiai élmény mellett függőágyakat, homokozót és mászófalat is találhatnak az érdeklődők, de a helyszínen főzésre, kézműveskedésre és szalonnasütésre is van lehetőség, melyhez például a finom szalonnát közvetlenül a termelőktől lehet helyben beszerezni.

A rendezvény alkalomról alkalomra egyre bővülő programlehetőségekkel várja a látogatókat – a második Erdei Piacot július 12-én, a harmadikat augusztus 9-én rendezik meg az erdő szomszédságába telepített vásártéren.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Csússzon a télből a nyárba! Ha hóember helyett homokvárat építene kattintson és szemezgessen ajánlataink közül.

wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
7 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
7 napja
Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.