Unja a strandot? Idén ne vízparton nyaraljon!

Inkább otthon marad, mint hogy idén is lángosszagban napozza végig a hetet valamelyik tóparton? Van egy sokkal jobb ötletünk: szakítson a megszokással, idén menjen inkább a hegyekbe, vagy valamelyik városba nyaralni. Új sorozatunkban rengeteg tippet talál majd hozzá.

Az összes ismerőse azzal dicsekszik, hogy a tengerpartra megy nyaralni, de irigység helyett csak sajnálatot érez? Nem érti, mit lehet egy hétig élvezni a napsütésben és a sós vízben? Új sorozatunk önnek szól: augusztusig olyan kül- és belföldi nyaralócélpontokat mutatunk be, ahol elégedettek lesznek, akiket nem a klasszikus lángos-tópart-vízibicikli típusú nyaralás tesz boldoggá. Ezeket a cikkeinket a "masnyar2015" címkével keresse.

Fókuszban: a helyi ízek

Ha rendszeresen olvas minket, biztosan nem éri meglepetésként, hogy imádunk jókat enni és inni, és szívesen buzdítunk erre másokat is. Nemrégiben írtunk például a meglepően változatos szlovén konyháról, a kis országban füstölt marhanyelvtől a tárkonyos poticáig mindenféle érdekességet megkóstolhat az ember, és még csak nem is kell messzire mennie érte. A vegetáriánusoknak pedig egy formabontó célpontot, Grúziát javasoltuk. Persze az sem jár rosszul, aki itthon marad: Egertől Mádig jobbnál-jobb dűlőtúrákra nevezhet be a nyaralás alatt, a tömegturizmustól távol eső Somló-hegyen pedig idilli vincellérházak között kirándulhat, este pedig szuper borokat és pezsgőket kóstolhat.

Dűlőtúra, Szent Tamás Pincészet, Mád
Galéria: Nyaralás távol a vízparttól - Indul a másnyár
Fotó: Szent Tamás Pincészet

A nyár folyamán új sorozatunkból azt is megtudhatja, hol találja Európa legjobb gasztrofesztiváljait, hova érdemes elutaznia, ha csak egyszerűen szereti a hasát, és hova akkor, ha a jó borok keltik fel leginkább az érdeklődését. A nyaralás fénypontjának a helyi piacok végiglátogatását tartja? Mivel mi is így vagyunk vele, a világ legérdekesebb piacait is hamarosan sorra vesszük.

Hegyen-völgyön át

Nyilván vannak olyan megszállottak is, akik csupán egy jó étterem vagy gasztrofesztivál miatt útnak indulnak. De a többség számára valószínűleg az evés és a piacjárás nem egész napos tevékenység. Nekik szuper nyári túrákat ajánlunk majd a hónap során határon innen és túl, két keréken és gyalogosan. A természetjárás után jobban is esik majd a vacsora.

Az Ötscher-szurdok szirtjei
Galéria: Nyaralás távol a vízparttól - Indul a másnyár
Fotó: Franz Weingartner / www.weinfranz.at

 Tavaly nyár elején például Ausztriában teszteltük, milyen a tengerpart helyett a hegyekben nyaralni. Ha élménybeszámolónk kedvet csinált egy hasonlóan aktív vakációhoz, maradjon velünk, hamarosan természetközeli nyaralóhelyekről, falusi turizmusról és a legdurvább magaskötélpályákról is olvashat.

Tiszta levegő és madárcsicsergés a Bakony közepén
Egy, a Bakony közepén megbúvó kis szálloda vendégeinek számos olyan élményben lehet része, amit egy nagyvárosi környezetben soha nem tapasztalhatnak. A tiszta levegő, madárcsicsergés, iható vizű forrás, fatüzelésű kemencében készült ételek, erdei túrák, vadles és egy csipetnyi kényeztetés, amit egy 4 csillagos wellness szálloda nyújthat. Ezzel várjuk Önt, Hotel Szarvaskút**** és Kemencés Étterem. (X)

Van, akit nyáron is a nagyvárosi forgatag vonz

Esze ágában sincs túrabakancsban caplatni a természetben, amikor olyan sok csodás múzeum, galéria, bolt, színház és még sok minden más várja a világ nagyvárosaiban? Korábban írtunk már olyan izgalmas városokról, mint Brugge, Lisszabon, Sevilla, Salzburg vagy éppen Tbiliszi. De ne csüggedjen, ha valami másra vágyik – a nagyvárosi fények szerelmeseinek éppúgy tartogatunk tippeket, mint azoknak, akik kevésbé ismert európai városokban töltenék a nyaralást.

Kilátás a Dom Quartier teraszáról Salzburgban
Galéria: Nyaralás távol a vízparttól - Indul a másnyár
Fotó: mimi / Travelo

 Egy nyári este megnézne egy szórakoztató színdarabot? A legjobb szabadtéri színpadokról szóló cikkünk után már csak azt kell kitalálnia, hogyan lesz ideje mindet végiglátogatni egy nyár alatt. Ha pedig gyerekekkel indul útnak, biztosan hálásak lesznek, ha egy napot városnézés helyett vidámparkban tölthetnek. Júliusban Olaszország legnagyobb vidámparkját is teszteljük, de a legnépszerűbb amerikai vidámparkok legújabb attrakcióit is bemutatjuk.

Hasznos tippek

De nem csak a célpontra vonatkozóan adunk tippeket, hanem a szervezésben is segítünk. Korábban elárultuk, kinek érdemes utazási irodával, és kinek egyénileg útnak indulni, de kezdő túrázóknak is igyekeztünk hasznos tanácsokat adni az első lépések megtételéhez. Ha pedig ön is a utál óriási bőröndökkel utazni, ezt a cikket feltétlenül olvassa el.

Merre is kell menni?
Galéria: Nyaralás távol a vízparttól - Indul a másnyár
Fotó: Spencer Platt / Europress / Getty

 És hogy mire számíthat júliusban? Például eláruljuk, hogyan találhat magának könnyedén az adott célpontban élő magyar idegenvezetőt, vagy hogy milyen útikönyvek és appok lesznek a leginkább segítségére a városnézés során.

Kellemes nyaralást, életreszóló élményeket kívánunk mindenkinek!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek