Akadálymentes tanösvény és kalandpark a Deseda-tónál

Akadálymentes tanösvény és kalandpark a Deseda-tónál

Tanösvényeket, erdei tantermet, játszótereket, tornapályát, madármegfigyelőt építettek európai uniós forrásból a Kaposvárhoz közeli Deseda-tavat övező arborétumban és parkerdőben – tájékoztatta az MTI-t a SEFAG Zrt.

Deseda-tóFotó: Orsolics Zsolt / flickr

A több mint 17 ezer hektáron 130 millió forintból megvalósuló Kalanderdő fejlesztése során a kivitelezők tájba illeszkedő, természetes anyagokat használtak. A tanösvények mentén számos művészeti alkotást helyeztek el a környék élővilágát, valamint Kaposvár és a megye leghíresebb személyiségeit bemutató információs táblákkal együtt. A táblákra a vakok tájékozódását segítő Braille-írásos felirat is került.

A környék kerékpárral is bejárható, és kialakítottak egy ún. guruló tanösvényt a mozgásukban korlátozott, kerekesszékkel, vagy babakocsival kirándulók számára.

A változatos élővilágú, több mint negyven éve völgyzáró gáttal felduzzasztott, 8 kilométer hosszú, 245 hektáron elterülő Deseda-tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava. A túrázók, horgászok és strandolók által egyaránt kedvelt tónál kialakított, áprilistól birtokba vehető Kalanderdő a tervezők szándéka szerint egyaránt szolgálja a kikapcsolódást és a környezeti nevelést.

Az érdeklődők a Kalanderdő látványos honlapján is tájékozódhatnak a látnivalókról és a szolgáltatásokról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek