Újra lehet kirándulni a Pilisben

Bár a magasabb régiókban továbbra is balesetveszélyes, ezért tilos a Pilisi Parkerdő erdeinek látogatása, a már megtisztított útvonalak és az alacsonyabb régiók a hétvégére megnyílnak a kirándulók előtt - áll a társaság közleményében. Többek között látogatható a Budakeszi Vadaspark, a Gödöllői Arborétum, a Som-hegyi és a Kőhegyi Menedékház. A Normafa még le van zárva.

Hétvégére megnyílnak a látogatók előtt a Pilisi Parkerdő azon turistaútjai, ahol az erdészek már végeztek az egy héttel ezelőtti jégtörést követő veszélymentesítéssel, illetve a nem károsodott és jól lehatárolható alsóbb régiók is megnyílnak. A magasabban fekvő, a lenti felsorolásban nem szereplő turistautak és térségek látogatása továbbra is balesetveszélyes, ezért tilos - áll a parkerdő közleméyében. A Pilisi Parkerdő Zrt. arra is felhívja a figyelmet, hogy a veszélymentesítés egyelőre az utak nyomvonalát érintette, így a turistautakat elhagyni, az erdő belsejét látogatni továbbra is veszélyes.

Nem tilos

A kedveltebb kirándulóhelyek közül látogatható a Budakeszi Vadaspark, a visegrádi Apátkúti-völgy, a Fellegvár környéke és a Mogyoró-hegy turistaútjai, szombaton megnyílnak a Gödöllői Arborétum útjai. A szentendrei Kő-hegyi Menedékház valamint a Som-hegyi Turistaház és az esztergomi Vaskapu Menedékház fogadja a vendégeket. Lehet kirándulni a Lajos-forráshoz, onnan a Sikárosi-rét irányába járhatóak a turistautak, ugyanúgy, mint a Csobánka, Pilisszentkereszt, Pilisszentlélektől lefelé vezető turistaút szakaszok. A Budai-hegységben látogathatók a Csíki-hegyek, a Hűvösvölgy, a Mátyás-hegy és Róka-hegy valamint a Kamaraerdő turistaútjai. Szintén nyitottak a pesti oldali erdők (Halmi-erdő, Farkas-erdő, Páskomliget-erdő).

Tilos

Továbbra sem látogathatóak a Pilisszentkereszt-Pilisszentlélek-Sikárosi-rét magasságtól Dobogókő irányába vezető jelzések, a Lajos-forrástól felfelé, illetve a Holdvilág-árokba vezető turistautak, a Pap-rét térsége. Nem látogatható a Szakó-nyereg – Dobogókő – Királykút – Prédikálószék – Vadálló-kövek – Rám-szakadék térség. A Budai-hegységben nem látogatható a Nagy-kopaszi Csergezán Pál-kilátó, a Hármashatár-hegy, Szépvölgy, Látó-hegy, Hárs-hegy, Széchenyi-hegy és Irhás-árok turistaútjai. A kezelő Normafa Park tájékoztatása szerint a Normafánál ezen a hétvégén is zajlik a kármentesítés, hogy a téli szezonra minél nagyobb területet nyithassanak meg. A terület sajnos még mindig balesetveszélyes, ezért a saját biztonságuk, valamint a munkák zavartalansága érdekében arra kérnek mindenkit, hogy ne látogassák a Normafa sétaútjait.

Az erdészet munkatársai folyamatosan tisztítják az utakat, még nagyjából 300 kilométernyi jelzett turistaút és 200 kilométer erdei út megtisztítására van szükség.

Az egyes térségek, turistautak részletes, folyamatosan frissülő felsorolását itt éri el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek