Öt remek téli móka a sípályákon kívül

Ausztria téli paradicsomában nem csupán síelni lehet, hanem hótalpakon túrázni, szánhúzó kutyákkal vagy lámákkal kirándulni vagy akár éjszaka egy szurdokban túrázni.

 

Éjszakai hótalpas túrázás a Planneralmon lévő Donnersbachban

A résztvevők túravezetők kíséretében tehetnek egy izgalmas kirándulást este a mély hóval borított Planner-katlanon át. Minden időjárási körülmény közepette igazán különleges természeti élmény.
www.planneralm.at

Fotó: Boston Globe / Europress / Getty


Kivilágított téli túraútvonal - Pruggern

Az időjárástól és a hóviszonyoktól függően a Sattental-patak mentén Pruggernben természetes jégszobrok keletkeznek, amelyeket a helyiek különböző fényekkel világítanak meg – tökéletes feltételeket teremtve ezáltal egy romantikus téli túrázáshoz.

Kirándulás szánhúzó kutyákkal a Grimming hegyi régióban

Vezetett túrázás, az időjárástól függően túracipőben vagy hótalpakkal, valamint egy derékövvel és kutyafuttató pórázzal felszerelve, amelynek a végén szánhúzó kutyák sétálnak a résztvevők előtt. Arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők részt vegyenek a szánhúzó kutyák edzésén, a felkészüléssel és az állatok edzés utáni ellátásával együtt.

Fotó: tomgrafix1 / flickr


Túrázás lámákkal és alpakákkal – Haus-Aich-Gössenberg

Félnapos, egész napos vagy többnapos túrák kínálnak lehetőséget arra, hogy megismerjük a különleges állatokat és a természet téli arcát. Mivel a lámák és alpakák igazán lassan, kényelmesen mozognak, a túrák gyermekek és idősebbek számára is ideális kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

Talbach-szurdok éjszaka

A Talbach-szurdok egész évben várja a kirándulni vágyókat. A szurdok egy babakocsival is bejárható túraösvény Schladming és Untertal falucska között. Az elmúlt években kiépítettek egy orientációt segítő, valamint különböző fényeffekteket felvonultató díszkivilágítást, amelynek köszönhetően a szurdok esténként éjfélig látogatható. Egy új – belülről megvilágított – a portál a szurdok schladmingi bejáratánál részletes információkkal szolgál a szurdokról

A programokról bővebb infó elérhetőségekkel itt

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek